OI 2024, 15. DAN: Košarkaši ispravljaju nepravdu - po medalje kreću Milica Novaković i Hetik Cabolov!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujemo odličja.

OI 2024, 15. DAN: Košarkaši ispravljaju nepravdu - po medalje kreću Milica Novaković i Hetik Cabolov!

Foto: Starsport

Dan za nama obeležila su ostvarenja srpskih vaterpolista i sjajne taekvondistkinja Aleksandra Perišić. Vaterpolo reprezentacija Srbije i nakon fantastičnog izdanja u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu i trijumda nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 10:6 stigla do velikog finala i nedeljne borbe protiv Hrvatske za najsjajnije olimpijsko odličje.

Sa druge strane Aleksandra Perišić je stigla do srebrne medalje zlatnog sjaja. Ona je u velikom finalu poražena od Mađarice Vivijan Marton rezultatom 2:0 (7:1, 4:2).

Suze sjajne srpske sportistkinje jasno su izrazile njeno nezadovoljstvo neosvajanjem najsjajnijeg odličja, ali će u istoriji srpskog sporta ostati upamćeno da je ona donela treću medalju našoj zemlji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: printskrin/RTS

Teško je podnela poraz u finalu - Aleksandra Perišić

 

U epicentru današnjih događaja svakako je meč za bronzanu medalju naših košarkaša koji će se sa početkom od 11 časova sastati sa velikim dužnikom sa Svetskog kupa u Manili prethodne godine, selekcijom Nemačke.

Na borilište će danas izaći naša kajakašica Milica Novaković koja če se takmičiti u polufinalu discipline jednosed 50 metara. Njena trka zakazana je za 10.30 časova, dok u 11.07 časova na borilište izlazi i Hetik Cabolov kome u kaegoriji do 74kg predstoji repesaž za bronzanu medalju, a za protivnika će imati Heandra Gorzona sa Kube.

Republika

Foto: Starsport

Hetik Cabolov će pokušati Srbiji da donese novo odličje

 

- OI 2024, 15, dan:

Kajak (ž), jednosed 500 m, polufinale: Milica Novaković; 10.30 časova

Košarka, borba za 3. mesto: Srbija - Nemačka; 11 časova

Rvanje, repesaž: H. Cabolov - H. Gozon; 11.07. časova

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading