PIJETLOVIĆ JE VEROVAO U VATERPOLISTE: Protiv Grčke sam se TRESAO, ali sam ZNAO da tempiramo formu za nokaut fazu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nikad jači olimpijski turnir" - tvrdi Gojko.

PIJETLOVIĆ JE VEROVAO U VATERPOLISTE: Protiv Grčke sam se TRESAO, ali sam ZNAO da tempiramo formu za nokaut fazu

Foto: Starsport

Jasno je svima koliko je naš narod sklon da "poleti" kada se nižu uspesi, a koliko da "gazi" duplo više kada uslede negativni rezultati, kojih, jednostavno, kad-tad mora da bude. Pogotovo su to osetili srpski vaterpolisti koji su, nakon dva uzastopna najsjajnija odličja na Olimpijskim igrama, došli u Pariz u izuzetno potcenjenom sastavu usled smene generacija.

I posle, istina, neubedljive grupne faze, gde se dogodio onakav pomalo neočekivan poraz od Australije uz tesnu pobedu nad Japanom, sve je manje bilo onih koji su verovali da ovaj novi tim predvođen Urošem Stevanovićem može do medalje u Parizu. Onda se dogodio Jakšić protiv Grčke i maestralna pobeda nad Amerikom danas. I, "odjednom" - bum, Srbija je opet u finalu.

Govorili su "delfini" kako se čuvaju za nokaut fazu. I tako i beše. Vaterpolisti su razuverili sve "neverne Tome", sve osim legendarnog Gojka Pijetlovića.

Bivši golman Srbije govorio je za Republiku, a bilo je očigledno iz kog razloga je znao da će ekipa biti ona prava kad najviše treba.

Republika

Foto: Profimedia

Jakšić posle gola za pobedu protiv Grčke

- Ja sam i u intervjuima ranije pričao da ta ekipa može mnogo. Videli smo veliku amplitudu u igri i velike oscilacije, ali očigledno je da su tempirali formu za pravi momenat i stvarno sada igramo fantastično. Verujem da je to bila strategija, pošto je bila i poslednje dve olimpijade - otkrio je Gojko i nasmejao se na konstataciju da je on dobro znao za tu taktiku.

Da li se čuo sa igračima u pauzi između grupne i nokaut faze?

- Nismo se čuli, zato što ja ne volim njih da zovem. Treba da imaju svoj mir, posebno od ljudi koji nisu tamo na olimpijadi. Njima jedino treba da daju savete njihovi treneri. Tako da, svaki savet spolja njima troši energiju i ja ne verujem u to. Kada ekipa dođe na olimpijadu mora biti totalno skoncentrisana dodao je Pijetlović.

Gojko se od reprezentacije, kao i većina "zlatne generacije", oprostio posle prethodnih Igara. Poslednji meč obeležilo je osvajanje zlata i pobeda u finalu protiv Grčke. Sada je pobeda nad "helenima" došla nešto ranije zahvaljujući "El grande" Jakšiću.

- Sad sam baš navijački to gledao, bio sam poprilično miran veći deo vremena. Mnogo mi je drago zbog momaka, sve ih poznajem vrlo dobro. Tresao sam se iskreno na kraju duela sa Grčkom, očekivao sam penale, ali mi je bilo srce puno kada sam video da je (Jakšić prim. aut.) dao onakav gol - iskren je bio bivši golman.

Još samo malo ostalo je do početka drugog polufinala između Hrvatske i Mađarske. Od severnih komšija izgubili smo već u grupi, ali je sada situacija potpuno drugačija.

- Svejedno mi je sa kim ćemo igrati u finalu. Dve izuzetno kvalitetne ekipe. Olimpijske igre su takav turnir da nema ni favorita ni autsajdera. Nikad jača konkurencija, nikad teža olimpijada, nezahvalno je prognozirati - zaokružio je Gojko Pijetlović za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading