IMATE LI OBRAZA? Kompleks, ili je u pitanju nešto drugo - Hrvati svojataju i medalju Aleksandre Perišić!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada je možda bolje prvo pogledati u svoje dvorište.

IMATE LI OBRAZA? Kompleks, ili je u pitanju nešto drugo - Hrvati svojataju i medalju Aleksandre Perišić!

Foto: printskrin/RTS

Mlada dvadesedvogodišnja taekvondistkinja Aleksandra Perišić donela je Srbiji treće odličje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Aleksandra je u finalnoj borbi poražena od Mađarice Vivijan Marton 2:0 (7:1, 4:2), a i pored činjenice da je srpska sportistkinja bila nezadovoljna ostvarenim, njeno odličje ima zlatan sjaj.

Ostvarenje Aleksandre Perišić sa velikom pažnjom ispraćeno je i u komšiluku, a hrvatski portali su po ko zna koji put pokušali da ostvarenje srpskih sportista pripišu sebi. Portal "Index.hr" u naslovu izveštaja sa taekvando borilišta, ističe:

- Evo koliko je zaradila Hrvatica koja je Srbiji donela olimpijsko srebro.

Foto: Index.hr/printscreen

Uvek se bave srpskim uspesima

 

Naravno, ne misli se na mladu srpsku sportistkinju koja je rođena u Beogradu 2002. godine, već na Petru Butalo, nekadašnji hrvatsku taekvondistkinju koja je zbog ljubavi došla u Beograd i udala se za Predraga Kovačića, našeg bivšeg tekvondoistu, vlasnika i osnivača Tekvondo kluba Azija, u kojem je ponikla Aleksandra Perišić.

Petra je nakon uspešne takmičarske karijere, gde je za Hrvatsku osvajala i najsjajnije medalje, nastavila podjednako uspešno i trenersku karijeru. Upravo je u Tekvondo klubu Azija i upoznala Aleksandru Perišić, koja je dete ovog kluba i tu je počela da se bavi ovim sportom od četvrte godine.

Petra se tada još takmičila, a nakon što se preseila u Beograd i udala, počela je da radi kao trener u tekvondo klubu svog supruga, gde su ona i Alekandra posebno "kliknule", a zajjednički rad je doneo olimpisjku medalju.

Uz pokušaj svojtanja još jedne medalje, hrvatski novinari posebno ističu činjenicu da će Aleksandra i Petra zbog ostvarenja u Parizu dobiti od države srbije nagradu u vrednosti od 100.000 evra, ali i naglašavaju da bi Petra Butalo za navedeno ostvarenje pod zastavom Hrvatske zaradila četiri puta manje.

Mora se podsetiti da su hrvatski mediji i nakon medalje Damira Mikeca u streljaštvu, naširoko pisali o činjenici da je rođen u Splitu, ali se nisu potrudili da objasne zašto je bio i primoran da napusti rodni grad. Čini se da komšije imaju poriv da srpske sporske uspehe, pripišu sebi.

Videćemo kako če objasniti svojoj javnosti kada srpski vaterpolisti, "njima pred nosom" uzmu zlato i kakvu će onda paralalu povući između novog srpskog odličja i njihove države.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading