ŠTA JE OVO? Neko pokušava da uništi instituciju Olimpijskih igara? Svet im se smeje! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodno se može postaviti pitanje gde je granica razuma.

ŠTA JE OVO? Neko pokušava da uništi instituciju Olimpijskih igara? Svet im se smeje! (VIDEO)

Foto: Tiktok.com/printscreen

Olimpijske igre 2024 u Parizu polako se privode kraju. Završni čin, ceremonija svečanog zatvaranja igara biće obavljena u nedelju 11. avgusta, ali je do tada ostalo da se podeli još dosta medalja i predstoji nam mnogo sportskih uzbuđenja u poslednjih 48 takmičarskih sati.

Svetska sportska smotra u pariskoj prestonici ostaće upamćena i po činjenici da su se na XXXIII Letnjim Olimpisjkim igrama prvi put "sportisti" takmičili i u brejkdensu, što je izazvalo i reakciju ljubitelja sporta širom sveta.

Naime, nakon snimka na kojem se vidi nastup Australijanke Rejčel Gan, poznatije po nadimku Rejgan, ljubitelji sporta širom sveta su uputili hitan apel Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) da se ova "sportska" disciplina pod hitno izbaci sa programa Olimpisjkih igara

 

 

Da podsetimo, odluka o uključivanju ove discipline u program Olimpijskih igara doneta je na sastanku Međunarodnog olimpisjkog komiteta krajem 2020. godine, ali očigledno premijera nije protekla onako kako je MOK očekivao i ostaje da se vidi da li će se brejkdens naći na narednoj smotri svetskog sporta U Los Anđelesu 2028. godine.

Ljubitelji sporta širom sveta sa punim pravom ističu nelogičnost da je sa Oilimpisjkih igara izbačen karate, a uvedeno je ono što, mnogi bi rekli, nema veze sa sportom.

Na prethodnim Olimpisjkim igrama u Tokiju, Jovana preković je upravo u karateu donela Srbiji zlatnu medalju.

Za kraj, mora se istaći jedna nepobitna činjenica. Za deset, 20, ili 50 godina neko ko osvoji zlatnu olimpijsku medalju u brejk densu, mogao bi da kaže da je ostvario identiačn uspeh kao jedan Novak Đoković koji je ove godine u francuskoj prestonici stigao do prve zlatne olimpisjke medalje. 

Nema logike...

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading