TRAGEDIJA: Preminuo mladi sportista - najvažniju bitku u životu nije uspeo da dobije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.08.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu iz kompiluka.

TRAGEDIJA: Preminuo mladi sportista - najvažniju bitku u životu nije uspeo da dobije!

Foto: Pixabay

Sveća

Hrvatski MMA borac Paolo Kekezović izgubio je bitku sa opakom bolešću nakon što je mesecima hrabro vodio borbu protiv raka pluća koji se proširio na mozak, jetru, kičmu i rebra. Ova tužna vest potresla je sportsku javnost, ali i sve one koji su pratili njegovu hrabru borbu.

Godine 2021. Paolo Kekezović dobio je tešku dijagnozu - rak pluća koji je veoma brzo metastazirao na druge delove tela. Iako su prognoze bile vrlo loše, Kekezović nije gubio nadu. Kroz javne nastupe, hrabro je delio svoju priču o tome kako se nosio sa teškom bolešću na mentalnom nivou, naglašavajući važnost pozitivnog stava i ljubavi prema životu.

Paolo Kekezović ostavio je iza sebe dvoje dece, a sa porodicom je godinama živeo u Kanadi. Nakon operacije tumora u Kanadi, Kekezović je odlučio da se vrati u Hrvatsku, verujući da je to ispravan korak u njegovoj borbi protiv bolesti. Njegove reči o tome kako je doživeo tretmane i podršku medicinskog sistema dodatno su potresle javnost:

- Moj život se promenio 23. jula 2021.godine kada mi je dijagnostifikovan rak koji se s pluća proširio po telu te došao do mozga. Ali, u najtežem trenutku mog života sam uspeo da nađem formulu kako da se nosim sa teškom bolešću na mentalnom nivou i pogled na život iz skroz druge perspektive. Poslali su me kući i rekli su mi da čekam, dali su mi kutiju tableta. Javili su mi se tek nakon dva meseca. Doslovno su me poslali kući da umrem. Tako da je moja odluka da se vratim u Hrvatsku bila ispravna. Ako imate samo jednu osobu na svetu kojoj je stalo do vas, vaš život vredi borbe. To možete biti čak i vi sami, bitno je voleti sebe i svoj život.

Foto: Facebook/printscreen/Podstrana Portal

Ita sebe je ostavio suprugu i dvoje dece

 

U javnim nastupima, Paolo Kekezović je isticao koliko je važno imati podršku i volju za životom, bez obzira na teškoće sa kojima se suočavamo. Njegova poruka o ljubavi prema sebi i svom životu ostaje kao inspiracija mnogima, podsećajući nas da vrednost života leži u borbi i ljubavi prema sebi.

Paolo Kekezović je bio primer hrabrosti i snage, ostavljajući dubok trag svojom životnom pričom i porukom nade koja će živeti i nakon njegovog odlaska. Njegova hrabrost i optimizam ostaju kao podsetnik na važnost borbe i ljubavi prema životu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading