SRPSKI TRENER FASCINIRAN IGROM "ORLOVA" PROTIV AMERIKE! NBA stručnjak očekuje da JEDAN čovek prevagne za bronzu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"I naravno da se ovakav protivnik onda vrati i preuzme momentum"

SRPSKI TRENER FASCINIRAN IGROM "ORLOVA" PROTIV AMERIKE! NBA stručnjak očekuje da JEDAN čovek prevagne za bronzu

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković

Prošao je skoro čitav dan od poraza od Amerike, a nikome i dalje nije do života. Možemo samo zamisliti kako je košarkašima koji moraju da se podignu nakon što im je podvig veka iskliznuo iz ruku za dlaku, kako bi se iz Pariza vratili sa medaljom i revanširali se Nemačkoj za prošlogodišnji poraz u finalu Svetskog prvenstva.

Srpski trener koji predvodi Toronto Reptorse u NBA Darko Rajaković prisustvovao je sinoćnom meču.

- Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, prava poslastica za sve ljubitelje košarke. Srbija ju je otvorila na fantastičan način, igrali smo dobro, uspeli da usporimo Ameriku, ne dozvolimo da igraju tranziciju, dobro kontrolisali skok, igrali kontrolisane napade. Uzimali smo odlične šuteve i na početku sve pogađali, što je pomoglo u tome da ih usporimo, ne dopustimo da trče u tranziciji, u čemu su najbolji. U prvom poluvremenu, osim Stefa Karija, niko od Amerikanaca nije pronašao ritam, da on nije ubacio sve te trojke, razlika na poluvremenu bila bi još veća. U drugom poluvremenu razigrao se Durent, pogađao bitne šuteve, naročito u četvrtoj četvrtini. Mi smo imali šanse, ali, nažalost, nismo uspeli da pogodimo neke dobro izrađene šuteve i naravno da se ovakav protivnik onda vrati i preuzme momentum, rekao je Rajaković za "Indeks".

Republika

Foto: Profimedia

Košarkaši Srbije posle poraza

Rajaković je inače 2019. godine bio deo stručnog štaba selektora Srbije Aleksandra Đorđevića na Svetskom prvenstvu. Dodaje da "orlovi" sigurno nisu kalkulisali sa "slabijim" partijama protiv SAD pre polufinala.

- Kad se uđe u bilo koju utakmicu, nema prostora za kalkulacije. Ne možeš reći nekom da promaši šuteve da bismo u polufinalu igrali bolje. U utakmici u grupi Durent je igrao neverojatno i to je bila razlika. Srpski tim rastao je tokom celog turnira, utakmica s Južnim Sudanom bila je jako važna za plasman u četvrtfinale, igrali smo pod pritiskom, kao i protiv Australije za plasman u polufinale. To su bile jako teške utakmice - svestan je trener Toronta i dodaje:

- U polufinalu su svi bili svesni da je već napravljen ogroman rezultat, igrači su bili malo opušteniji jer su znali da nemaju puno da izgube, a mogu jako puno da dobiju. Svi igrači doprineli su igrajući na visokom nivou, šteta je samo što Nikola Jović nije bio zdrav jer bi mogao dosta da da i što je Milutinov igrao pod temperaturom. Mislim da su svi dali i više od maksimuma.

Za kraj čovek prevage - Nikola Jokić.

- Jokić je prevaga u svakoj ekipi, on je najbolji igrač na planeti i sve oko sebe čini boljima. Svi su prihvatili način na koji igramo i hijerarhiju, on vodi ekipu na fantastičan način i to je ogroman plus za nas u odnosu na Svetsko prvenstvo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading