SRBIJA PROTIV HRVATSKE U FINALU OI! "Delfini" za zlato napadaju "barakude"!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klasik u borbi za odličje!

SRBIJA PROTIV HRVATSKE U FINALU OI! "Delfini" za zlato napadaju "barakude"!

Foto: Tajnug/AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je protivnika u finalu Olimpijskih igara - to će biti Hrvatska koja je sa 9:8 savladala Mađarsku u drugom polufinalu!

"Barakude" su uspele da ostvare tesnu pobedu nad Mađarskom nakon izuzetno napete borbe i tako zakažu duel sa "delfinima" u nedelju od 14 sati.

Nakon izjednačene prve deonice i dela druge, Hrvatska je uspela da postigne dva brza gola pred kraj druge četvrtine, odlazeći na poluvreme sa rezultatom 7:5 u svoju korist. U trećoj četvrtini, Mađarska je uspela da priđe na samo gol zaostatka, ali Hrvatska je odgovorila sa još jednim pogotkom, čime je zadržala prednost pred ulazak u poslednju četvrtinu. Uzbudljiva završnica meča ostavila je publiku u neizvesnosti, a Zalankijev poslednji šut je prozujao preko prečke, pa su Hrvati uspeli da sačuvaju vođstvo i obezbede svoje mesto u finalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jakšić posle gola Grčkoj

Podsetimo, Srbija je danas ranije slavila nad selekcijom SAD sa 10:6 čime je prva obezbedila svoje mesto u poslednjoj borbi za odličje. Tako ćemo gledati reprizu finala iz Rija 2016, a neka se ponovi i ishod, pošto su tada "delfini" osvojili zlato nakon pobede 11:7.

I posle, istina, neubedljive grupne faze, gde se dogodio onakav pomalo neočekivan poraz od Australije uz tesnu pobedu nad Japanom, sve je manje bilo onih koji su verovali da ovaj novi tim Srbije predvođen Urošem Stevanovićem može do medalje u Parizu. Onda se dogodio Jakšić protiv Grčke i maestralna pobeda nad Amerikom danas. I, "odjednom" - bum, Srbija je opet u finalu. Fali još samo da se stavi šlag na tortu protiv "barakuda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading