ŠPANIJA OPET POBEDILA! Kraljevi fudbala odneli zlato na OI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci su pokazali izuzetnu borbenost i odlučnost.

ŠPANIJA OPET POBEDILA! Kraljevi fudbala odneli zlato na OI

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Španije su ostvarili impresivan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu pobedivši Francusku u finalu sa rezultatom 5:3 posle produžetaka. Ova pobeda dolazi samo mesec i po dana nakon trijumfa španskih seniora na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U finalu protiv Francuske, Španci su pokazali izuzetnu borbenost i odlučnost, preokrenuvši rezultat nakon vođstva protivnika. Francuzi su poveli golom Enca Milota u 11. minutu, ali je Španija brzo preokrenula rezultat zahvaljujući golovima Fermina Lopeza u 18. i 25. minutu, i Aleksa Baenje u 28. minutu. Domaćin je uspeo da smanji zaostatak golom Manjesa Akliuša u 79. minutu, a potom je Žan-Filip Mateta iz penala izjednačio rezultat u 93. minutu, odvodeći utakmicu u produžetke.

U dodatnih 30 minuta, Serhio Kameljo je briljirao postigavši dva gola za Španiju, u 100. minutu i prvom minutu nadoknade, čime je osigurao konačnu pobedu i zlatnu medalju za svoju ekipu.



Ovaj trijumf još jednom potvrđuje kvalitet španskog fudbala i njihovu sposobnost da ostvare vrhunske rezultate čak i u teškim utakmicama protiv jakih protivnika.

Fudbalska reprezentacija Španije nastavlja da niže uspehe, osvajajući zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u fudbalu samo mesec i po dana nakon trijumfa njihovih seniora na Evropskom prvenstvu. Ova pobeda protiv Francuske u finalu igara u Parizu sa rezultatom 5:3 posle produžetaka predstavlja veliki uspeh za španski fudbal.

U finalu protiv Francuske, "Furija" je pokazala izuzetan karakter i borbenost, preokrenuvši rezultat nakon vođstva protivnika. Francuska je povela golom Enca Milota u 11. minutu, ali je Španija brzo preokrenula rezultat zahvaljujući golovima Fermina Lopeza, Aleksa Baenje i Serhia Kamelja.

Ovaj uspeh dodatno će ojačati reputaciju španskog fudbala i doneti radost navijačima širom zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading