POSLEDNJI PLES REPREZENTATIVCA! Nakon finala u nedelju, svoje patike će "okačiti o klin" (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igraće za još jednu zlatnu medalju.

POSLEDNJI PLES REPREZENTATIVCA! Nakon finala u nedelju, svoje patike će "okačiti o klin" (FOTO)

Foto: x.com

Danski rukometaši, trostruki uzastopni svetski prvaci, nastavljaju svoj trijumfalni put na olimpijskom turniru i igraće za još jednu zlatnu medalju nakon što su u polufinalu savladali selekciju Slovenije rezultatom 31:30 (15:10). Ova pobeda ih vodi korak bliže trećem uzastopnom olimpijskom finalu, a njihov neprevaziđeni vođa Mikel Hansen ponovo je bio ključni igrač u ostvarenju ovog uspeha.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mikel Hansen

 


U finalu ih očekuje susret sa reprezentacijom Nemačke, koja je ranije danas, zahvaljujući bravurama golmana Volfa, pobedila Španiju. Dancima je ovo prilika da nastave svoj izvanredan niz i osvoje treće uzastopno olimpijsko zlato posle Rija i Tokija.

Nakon ovog meča, Mikel Hansen će "okačiti o klin" svoje patike, označavajući time kraj jedne od najvećih karijera u svetu rukometa. Ovaj izuzetni sportista obeležio je jednu epohu u rukometu i osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama bilo bi dostojno oproštajno finale za ovu legendu.

Podsećanja radi, Danska je već jednom bila u situaciji da se bori za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. Oba puta rivali za zlatnu medalju bili su im Francuzi, koje su savladali u Riju, ali su potom poraženi u narednom olimpijskom finalu. Njihov izuzetan uspeh na svetskoj rukometnoj sceni čini ih neprikosnovenim vladarima ovog sporta.

Očekuje se da ovo finale bude izuzetno uzbudljivo, a navijači širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju ishod ovog velikog sportskog događaja. Danski rukometaši su spremni da pruže sve od sebe kako bi još jednom potvrdili svoju dominaciju na svetskoj rukometnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading