MOMCI, GLAVU GORE: Pokrali su nas, ali mi idemo po medalju - evo gde možete gledati meč između Srbije i Nemačke!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bronza će biti zlatnog sjaja.

MOMCI, GLAVU GORE: Pokrali su nas, ali mi idemo po medalju - evo gde možete gledati meč između Srbije i Nemačke!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu. "Orlovi" su nakon sjajne predstave i 37 minuta igre tokom kojih je sve funkcionisalo na savršeni način, poraženi od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 91:95.

Nisu američki reprezentativci, gotovo niti u jednom segmentu košarkaške igre bili superiorni u odnosu na "orlove", ali su pored sebe na parketu imali trojicu poltrona u sivom Ademira Zurapovića (Bosna i Hercegovina), Hulia Anaje (Panama) i Martniša Kozlovskisa (Letonija), koja je sve učinila ne bi li sprečila pobedu tima snova nad "drim timom".

Sa druge strane terena, aktuelni svetski šampion Nemačka doživeo je poraz od domaćina Francuske rezultatom 73:69, što im je bio prvi neuspeh na ovom turniru. Ovo će biti prilika za Orlove da se revanširaju za poraz u finalu Svetskog kupa u Manili, kada su Nemci odneli pobedu.

Direktan prenos borbe za bronzanu medalju svi ljubitelji košarka i sporta u našoj zemlji mogu pratiti na prvom kanalu Radio Televizije Srbije, a meč je na programu u prilično neobičnom terminu od 11 časova.

Republika

Foto: Meng Yongmin / Xinhua News / Profimedia

Glavu gore - Srbija kreće po medalju

 

Nakon polufinalnog duela sa selekcijom Sjedinjnih Američkih Država zanimljiv komentar je u razgovoru za naš portal dao i proslavljeni srpski reprezentativac Darko Miličić;

- Mogu samo reći svaka čast momci na odigranoj utakmice i slobosno ću istaći da svako ko bilo šta momcima zameri, taj nije normalan. Ekipa je pokazala viziju i ideju i sve je zaista fenomenalno funkcionisalo punih 37 minuta. Igrali su sjajno u odbrani, skoncentrisano i strpljivo u napadu. Služio ih je šut, ali na žalost izgubili su, iako je poraz nezaslužen. Selektor Pešić i košarkaši su bukvalno izludeli Amerikance koji nisu znali šta ih je snašlo, ali je ipak krajnji ishod takav kakav jeste.

Srbija ima priliku da se dokaže i osvoji bronzanu medalju na Olimpijskom turniru, a duel sa Nemačkom obećava uzbuđenje i neizvesnu borbu za prestižno odličje.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading