NEĆE IM BITI DOBRO: Novakovi hejteri u čudu - nekadašnji trener Endija Marija nadenuo Đokoviću novi nadimak!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.08.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celokupna Novakova karijera je stala u dve reči.

NEĆE IM BITI DOBRO: Novakovi hejteri u čudu - nekadašnji trener Endija Marija nadenuo Đokoviću novi nadimak!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta stigao je i do trofeja koji mu je jedini nedostajao u prebogatoj sportskoj karijeri.

Tokom šest mečeva na olimpijskom teniskom turniru, Đoković je ostvario isto toliko trijumfa, a u istoriji će ostati upisano da je do najsjajnijeg odličja stigao ne izgubivši niti jedan se, što je nezabeleženo ostvarenje od 1988. godine kada se tenis vratio u porodicu olimpijskih sportova.

Godinama unazad traje polemika da li je baš Novak Đoković GOAT, a čini se da je dilemu razrešio teniski analitičar Mark Petči.

On je dao novi nadimak Novaku Đokoviću - "Zlatni GOAT" nakon njegove pobede na Olimpijskim igrama. Iako je stigao u Pariz malo posle operacije kolena, Đoković na turniru nije izgubio nijedan set i sa 2:0 (7:6, 7:6) pobedio je Karlosa Alkaraza u borbi za zlato.

Republika

Foto: Profimedia

U Parizu je ostvario sve svoje snove

 

Petči je izrazio divljenje prema onome što je Novak uradio, ističući da je to njegovo najveće dostignuće. S obzirom na nedostatak pobeda protiv prvih deset i probleme sa kolenom, Đokovićev trijumf na Olimpijskim igrama bio je izuzetno impresivan.

Analitičar je istakao da je sve bilo protiv Đokovića, ali da je ipak uspeo da ostvari pobedu. Naglasio je da je "ponavljanje" najteža stvar u sportu i da Đokovićev trijumf pokazuje njegov karakter i želju za postizanjem vrhunskih rezultata.

Nadimak "Zlatni GOAT" koji je Petči dao Đokoviću ukazuje na njegovu izuzetnu dominantnost i uspehe u teniskom svetu. Ova titula dodatno naglašava njegovu veličinu u svetu tenisa i ističe ga kao jednog od najvećih igrača svih vremena.

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju izuzetnu sposobnost da trijumfuje i ostvari vrhunske rezultate čak i u teškim okolnostima, što ga čini ne samo jednim od najboljih tenisera današnjice, već i legendom u svetu sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading