KO IM BILO ŠTA ZAMERI, TAJ NIJE NORMALAN: Legendarni reprezentativac nema dilemu: Bronza će sijati zlatnim sjajem!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

09.08.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moram biti ponosni na njih.

KO IM BILO ŠTA ZAMERI, TAJ NIJE NORMALAN: Legendarni reprezentativac nema dilemu: Bronza će sijati zlatnim sjajem!

Foto: Starsport

Darko Miličić

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu. "Orlovi" su nakon sjajne predstave poraženi od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 91:95.

I pored poraza, kompletna nacija oseća samo ponos zbog onoga što su pruižili srpski košarkaši, a identična osećanja ovoga jutra gaji i nekadašnji reprezentativac i košarkaš koji je gotovo punu deceniju proveo u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Darko Miličić:

- Mogu samo reći svaka čast momci na odigranoj utakmice i slobosno ću istaći da svako ko bilo šta momcima zameri, taj nije normalan. Ekipa je pokazala viziju i ideju i sve je zaista fenomenalno funkcionisalo punih 37 minuta. Igrali su sjajno u odbrani, skoncentrisano i strpljivo u napadu. Služio ih je šut, ali na žalost izgubili su, iako je poraz nezaslužen. Selektor Pešić i košarkaši su bukvalno izludeli Amerikance koji nisu znali šta ih je snašlo, ali je ipak krajnji ishod takav kakav jeste.

Mnogi razloge neuspeha vide u, najmanje ruku čudnim sudijskim odlukama?

- Zaista ne bih komentarisao suđenje. Da li je bilo grešaka, ili ne, neću komentarisati. U fokusu mora biti ono što su srpski reprezentativci pokazali na parketu, a pokazali su mnogo. Način na koji su odigrali ovaj meč samo govori o njima, njihovoj želji, htenju, znanju, patriotizmu,... Srbija je sinoć pokazala celom svetu kako se igra košarka.

Foto: Starsport

Izludeo je Amerikance - slektor Svetislav Pešić

 

Sledi kratko vreme oporavka i novi važan duel za bronzanu medalju. Protivnik je Nemačka, selekcija koja nam je veliki dužnik iz Manile?

- Ja nikada nisam bio ni blizu postolja, a ako Bog da oni će biti na njemu.Znam da će imati veliku želju da stignu do medalje. Pružiće sve ono što mogu, ali me brine jedino činjenica da su protiv Amerikanaca imali veliko i fizičko i emotivno pražnjenje. Ostaje da se vidi hoće li predstojeći sati biti dovoljni da se u potpunosti oporave, ali svakako očekujem da ih vidim na postolju sa bronzanom medaljom koja će imati zlatni sjaj - zaključio je nekadašnji reprezentativac i košarkaš koji je sa ekipom Detroit Pistonsa 2004. godine stiga oi do NBA prstena.

Utakmica za treće mesto i bronzanu medalju na olimpijskom turniru na programu je 10. avgusta u neobičnom terminu u 11 časova.

S druge strane, finale će se igrati istog dana od 21.30 časova, rival Sjedinjenih Američkih Država biće domaćin Francuska, što će biti repriza duela za zlato sa prethodnih Olimpijskih igara iz Tokija, koju su Ameri dobili rezultatom 87:82. Mora se priznati da ovolika razlika u terminima između utakmice za prvo i treće mesto nije zabeležena u istoriji najvećeg sportskog planetarnog takmičenja. 

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading