BESKRAJNO SAM PONOSAN! Predsednik Vučić ugostio mlade srpske sportiste: "Mnogo vam hvala što ste danas ovde"

Autor:

Vesti

10.08.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je mlade sportiste ugostio u 9 časova.

BESKRAJNO SAM PONOSAN! Predsednik Vučić ugostio mlade srpske sportiste: "Mnogo vam hvala što ste danas ovde"

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas mlade sportiste iz Srbije i još 20 zemalja, učesnike kampa Srbija te zove 2024.

On je mlade sportiste primio u 9 časova.

- Cela manifestacija 'Srbija te zove' je jedna divna manifestacija. I ove godine imamo rekordan broj dece i iz rekordnog broja zemalja, iz čak sedamnaest različitih zemalja nam deca dolaze. Bilo je 320, danas je 303 ovde i beskrajno sam ponosan što mogu ovde u Beogradu u Palati Srbije da vas ugostim - rekao je Vučić.

Podsetio je da već pet godina ovaj kamp okuplja mlade Srbe iz celog sveta i naveo da ga svaka nova generacija ispunjava novom radošću i jačom verom u budućnost, lepu budućnost našeg naroda.

- Drago mi je da ste videli do sada i Hram Svetog Save i promenadu na Beogradu na vodi i verujem da ćete još više zavoleti Beograd i vi koji dolazite iz Amerike, Kanade, Australije iz gotovo svih evropskih zemalja, od zemalja Beneluksa, Nemačke, Francuske, Italije do svih regionalnih zemalja. I vi deco koji ste tu iz naše zemlje sa Kosova i Metohije i oni koji su došli iz Republike Srpske, mnogo vam hvala što ste danas ovde - poručio je deci Vučić.

Deca su predsedniku uručila uramljenu mapu sveta na kojoj su obeležene zemlje iz kojih dolaze, dok su ona od predsednika dobila tablete.

Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, i u njemu pored sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.

U njemu učestvuju deca sa Kosova i Metohije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke.

Da podsetimo, srpska taekvondistkinja Aleksandra Perišić postigla je izuzetan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osvojivši srebrnu medalju. U finalu se borila protiv Mađarice Vivijan Marton, a i pored velike borbe, nažalost, izgubila je rezultatom 2:0. Runde su završene rezultatima 1:7 i 2:4, ali je Aleksandra pokazala izuzetnu hrabrost i veštinu tokom celog meča.

Nakon osvojene medalje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično je čestitao Aleksandri na ovom veličanstvenom dostignuću.

Draga Aleksandra, čestitam Vam na olimpijskom i još jednoj medalji koju ste doneli Srbiji - rekao je Vučić.

Ovo nije prvi put da je Aleksandra Perišić donela medalju Srbiji, što dodatno potvrđuje njen izuzetan talenat i posvećenost sportu. Njen doprinos srpskom sportu je neizmerno veliki, a srebrna medalja sa Olimpijskih igara u Parizu samo je još jedan dokaz njenog izuzetnog talenta i posvećenosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
duki

10.08.2024 07:48

to su nove nade srpsko sporta

Filip

10.08.2024 07:51

‘Srbija te zove’ je sjajna inicijativa koja deci pruža ne samo sportske veštine, već i osećaj pripadnosti srpskoj zajednici. Pohvale za Vučićev angažman.

Keti

10.08.2024 07:52

Naši mladi sportisti su nada naše države

Dejan

10.08.2024 08:43

Predsednik uvek nađe vremena za sportiste, a ujedno i promovisanje svoje zemlje.