SRBIJA DOBILA PRVO SREBRO NA OI! Aleksandra izgubila finale, ali je NAŠ PONOS!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavila je Marton posle dve runde

SRBIJA DOBILA PRVO SREBRO NA OI! Aleksandra izgubila finale, ali je NAŠ PONOS!

Foto: Profimedia

KRAJ BORBE

2. runda - Udarila je Aleksandra u oklop Marton i dobila dva poena, ali je ubrzo istom merom uzvratila Mađarica. I završava ovo Mađarica u dve runde ipak - rezultat je 4:2 nažalost. Bila je blizu Aleksandra, sve čestitke za našu izabranicu! Osvojiti srebro nije mala stvar, ima svetlu budućnost 22-godišnjakinja pred sobom!

1. runda Uspela je Mađarica da udari našu Aleksandru u glavu i dobije 3 poena, što je bio presudan momenat da prva runda pripadne njoj sa ukupnih 7:1.

DUEL JE POČEO

 

 

21:35 - Gotovi su Hrnić i Sea, sad će Aleksandra! Držimo ti palčeve!

21:30 -  Trenutno se bore Edi Hrnić iz Danske i Geonvu Sea iz Južne Koreje. Po završetku tog duela izlaze Perišić i Marton.

21:20 - Trebalo bi da Perišić izađe na borilište za 10-15 minuta.

PRE BORBE

Srbija je ovog popodneva obezbedila još jednu olimpijsku medalju. Aleksandra Perišić je u turniru u tekvondou u kategoriji do 67 kilograma pobedila Kineskinju Đije Song i plasirala se u finale. Rezultat je bio 2-0 u rundama (11:4, 9:1). Tako je obezbedila četvrtu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, malo posle vaterpolo reprezentacije.

Perišić se bori od 21 sat i 19 minuta protiv Vivijen Marton iz Mađarske, gde će naša borkinja biti i veliki favorit. Perišić je postavljena za 3. nosioca na turniru, dok nasuprot sebe ima Mađaricu koja je postavljena kao 12. Srbija je već došla do medalje na ovaj način, ali je pitanje da li će ona biti srebrna ili zlatna. Svi smo uz našu Aleksandru.

Republika

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Aleksandra Perišić

Srpska reprezentativka u tekvondou rođena je drugog jula 2002. godine u Beogradu. Članica je beogradskog “Tekvondo kluba Azija”, studira sportski menadžment na Univerzitetu UNION Nikola Tesla. Trener u klubu joj je Petra Butala, a u nacionalnom timu Borislav Krstić.

U izboru Sportskog saveza Beograda, Aleksandra je izabrana za najbolju sportistkinju glavnog grada u 2023. godini, a sada nam je svima jasno i zašto.
Ipak, nije sve išlo glatko, pošto je tokom 2019. godine Perišićea doživela tešku povredu kada je pokidala prednji ukršteni ligament u desnom kolenu, ali očigledno je verovala u sebe i sasvim zasluženo došla do ovog ogromnog uspeha!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading