GDE STOJI SRBIJA NA LISTI OSVOJENIH MEDALJA NA OI? Evo koje mesto zauzimamo posle srebra Perišićke

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekamo još odličja

GDE STOJI SRBIJA NA LISTI OSVOJENIH MEDALJA NA OI? Evo koje mesto zauzimamo posle srebra Perišićke

Foto: Profimedia

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić izgubila je u finalu do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu od Vivijane Marton iz Mađarske sa 2:0 (7:1, 4:2).

Perišić je prethodno u polufinalu pobedila Kineskinju Đi Song, dok je Marton eliminisala Saru Čari iz Belgije rezultatom 2-0.

Ovo je sjajan uspeh za Aleksandru koja je Srbiji donela prvo srebrno odličje iz prestonice Francuske i ujedno pomogla da se naša zemlja podigne na rang-listi kada je reč o ukupnim medaljama.

Ovaj uspeh označava treću (zvaničnu) medalju za Srbiju u Parizu, nakon što su prethodno dva zlata doneli Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu, kao i Novak Đoković u tenisu.

Republika

Foto: Instagram.com/oksrbije

Novak Đoković

Ovim srebrnim odličjem, Srbija se ponovo popela na rang listi osvajača medalja u Parizu i trenutno se nalazi na 28. mestu. Amerikanci su ubedljivo prvi na listi sa 33 zlata, 39 srebrnih i isto toliko bronzanih medalja, ukupno 111. Kinezi se nalaze na drugom mestu sa 32 zlatne, 26 srebrnih i 23 bronzane medalje, što ih čini osvajačima 81 medalje. Australija zauzima treću poziciju sa 48 odličja, od kojih su 18 zlatnih, 16 srebrnih i 14 bronzanih.

Srbija će imati priliku da popravi svoj bilans medalja u naredna dva dana. Košarkaši će se boriti za bronzu u subotu protiv Nemačke, dok će vaterpolisti imati priliku da osvoje zlatnu medalju u nedelju igrajući protiv Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading