SUDIJSKI EKSPERT TVRDI: LEBRON JE BIO ZAŠTIĆEN KAO BELI MEDVED! Evo da li je Srbija OŠTEĆENA na kraju meča

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sudije ne smeju da budu oduševljene igračima" - priča analitičar.

SUDIJSKI EKSPERT TVRDI: LEBRON JE BIO ZAŠTIĆEN KAO BELI MEDVED! Evo da li je Srbija OŠTEĆENA na kraju meča

Foto: Profimedia

Prošao je skoro čitav dan od poraza od Amerike, a nikome i dalje nije do života. Možemo samo zamisliti kako je košarkašima koji moraju da se podignu nakon što im je podvig veka iskliznuo iz ruku za dlaku, kako bi se iz Pariza vratili sa medaljom i revanširali se Nemačkoj za prošlogodišnji poraz u finalu Svetskog prvenstva.

Mnogo jeste teško i ne možemo, a da ne budemo subjektivni kada govorimo o sudijama. Međutim, možda bi ipak trebalo da se malo smirimo po tom pitanju kada pogledamo reči sudijskog eksperta Toda Vornika, ili ipak ne?

- Mislim da je bilo situacija u četvrtoj četvrtini koje moraju da se pogledaju i analiziraju. Neke stvari nisu išle na ruku Srbije, bilo je i greški na štetu Srbije, ali isto tako mora da se kaže i da je Srbija promašila nekoliko ključnih šuteva. Na kraju je odlučila kombinacija faktora, ali se slažem sa Bogdanom da Americi nije potrebna pomoć sudija, počeo je za "Basket njuz" Vornik.

Odmah se osvrnuo na najsporniji i ključni trenutak duela kada Jokić pravi faul prilikom šuta Durenta, a trojka se priznaje i lopta dodeljuje Amerima.

- To nije greška sudije. Doneli su pravu odluku. Morali su da priznaju šut Durenta jer je bio u aktu šuta. Posle toga je tim SAD izveo loptu jer Srbija nije bila u bonusu i Devin Buker je pogodio još jedan šut za tri poena. U čitavoj toj sekvenci sudije nisu napravile grešku.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bogdan prevodi loptu

 

Još jedan momenat o kome se najviše pričalo - Bogdan prevodi loptu na minut i po do kraja, Durent izbija, a sudije sviraju preko pola. Međutim, ni to nije greška.

- Videlo se da lopta posle kontakta Durenta nije izašla na drugu polovinu igrališta već se jasno vidi da Bodanović pravi grešku i to je još jedna situacija koja je bila emotivna i teška, ali sudija nije napravio grešku.

I nemojte odmah nasrtati na Vornika, jer grešaka je i te kako bilo, što je objasnio u nastavku.

- Od samog starta sudije nisu uspostavile kriterijum. Bilo je dosta diskutabilnih i ne konstantnih odluka. Na ovakvim utakmicama moram od prvog minuta da uspostaviš jasan kriteriju i da se toga držiš. U prvom minutu Embid je napravio faul na Bogdanoviću i to je bio loš početak sudija, počeo je Ted, pa dodao:

- Već u prvoj deonici na oko 6:20 do kraja četvrtine, Holidej pravi očigledne korake jer je Aleksa Avrmaović odigrao odbranu. Sudije to nisu videle. Imamo potom i čistu blokadu Jokića nad Dejvisom koja je svirana kao faul. To je bila greška, kao i faul koji nije sviran Lebronu nad Petruševim. Sve je to unelo konfuziju kod igrača koji nisu znali šta je faul, a šta nije. Sudije nisu napravile kriteriju koji bi pokazao igračima šta može da se radi, a šta ne može. Na primer, Miciću nije sviran jasan faul nad Devinom Bukerom. Tu su sve bile situacije u prvoj deonici.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Petrušev protiv Lebrona

Slabije se grešilo u nastavku, ali se grešilo.

- Malo manje loših situacija u drugoj i trećoj deonici, ali mora da se istakne momenat kada je Lebron napravio faul pri šutu, ponovo nad Petruševim koji je bio u kontri i niko ništa nije svirao. To ne sme da se dogodi, dodao je analitičar.

Za kraj je poručio da sudije ne bi smele da budu očarane igračima.

- NBA igrači su fizički dominatniji, to svi može da kažemo. Naravno NBA igrači su i najveće zvezde na Olimpijskim igrama. Sudije ne mogu da budu oduševljene njihovim statusom. Moraju da gledaju na svakog isto, bez obzir akako se zovu. Ako naprave faul, to je faul. Mislim da se Lebronu pre svega nije sviralo nekoliko očiglednih faulova. Pre svega ona na 6:10 do kraja kada je faulirao Nikolu Jokića. To su očigledni faulovi koji su svirani svim ostalim igračima, ali nisu svirani Lebronu, zaokružio je Vornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading