"UHVAĆENA" NA DELU! Evo šta radi naša košarkašica nakon poraza u Parizu (FOTO GALERIJA)

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

09.08.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativka Srbije u košarci, posle poraza u Parizu nalazi se na Zlatiboru.

"UHVAĆENA" NA DELU! Evo šta radi naša košarkašica nakon poraza u Parizu (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/oksrbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Jovana Nogić reprezentativka Srbije u košarci, posle poraza u Parizu nalazi se na Zlatiboru i gleda turnir u basketu 3 na 3. Ona je na četvrtfinalnom meču dala najveći doprinos timu, ali su reprezentativke Australije ipak pokazale da su bolje.

Podsetimo, Izabranice Marine Maljković su se, u sredu 07.08. susrele sa objektivno kvalitetnijom reprezentacijom Australije koja je nakon, do nekle, izjednačene prve četvrtine, već u drugom periodu meča stigla do ubedljive prednosti koju su do kraja znalački čuvale i zasluženo obezbedile plasman u polufinale čime će odlučivati o rasporedu medalja na ženskom košarkaškom turniru.

Republika

Foto: Kss.rs

 

 

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, nije krila razočaranje nakon poraza od Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara (67:85). Istakla je da ekipa nije imala šanse protiv Australije, ali je istovremeno pohvalila svoje igračice koje su se borile onoliko koliko mogu u ovom momentu.

Nažalost, ovo je realno. Nismo imali nikakve šanse protiv Australije. Ostaje mi žal što nismo igrale sve vreme kao u četvrtoj četvrtini... Ova ekipa je sastavljena od dobrih devojaka, dobar je to i zdrav tim, baš onako kako i treba da izgleda ekipa, da se druže i žive u ekipi. One su me ubedile ogromnim radom i ponašanjem da ostanem i da bi trebalo da radim s njima kada sam mislila da odem sa prethodnom generacijom. Zbog toga zaslužuju pažnju, da se napravi analiza i plan za ono što sledi - istakla je selektorka i istakla najveći problem srpske ženske košarke:

- Mi dok nemamo ligu, ne možemo da budemo ono što smo bili sa prošlom generacijom. Imamo problema i sa mlađim kategorijama, a ženska košarka u Srbiji zaslužuje pažnju i respekt. Šteta je, jer smo zemlja koja mnogo ulaže u sport, ali treba da uradimo to na pametniji način, za ženski sport koji zastupam i žensku košarku posebno. Mislim da se onda možemo nadati opet medaljama. Samo pametna i mudra strategija.

Najefikasnije igračice na meču bile su Australijanke Alan Smit koja je ubacila 22 poena, dok su četiri poena manje postigle Kajla Džordž i Džejd Melburn.

Kada je srpska reprezentacija u pitanju, Jovana Nogić je ubacila 17 poena, dok je Anđela Dugalić meč završila sa 14 postignutih poena. Ovim mečom naše devojke su završile učešće na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading