PEŠIĆ PAO NA KOLENA NEMOĆAN! Namešten ŽREB i SUDIJE, a onda nameste i BORBU za BRONZU - "Nisam LJUT, RAZOČARAN sam"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema vremena za oporavak.

PEŠIĆ PAO NA KOLENA NEMOĆAN! Namešten ŽREB i SUDIJE, a onda nameste i BORBU za BRONZU - "Nisam LJUT, RAZOČARAN sam"

Foto: ST/Nemanja Pančić

Košarkaši Srbije su na korak do senzacije na Olimpijskim igrama 2024. Gotovo 38 minuta su vodili protiv SAD, ali su na kraju ipak izgubili meč, koji je obeležila kontroverzna suđenja.

Selektor Svetislav Pešić istakao je da ekipa nije dobila dovoljno poštovanja od sudija, posebno ističući neujednačen pristup slobodnim bacanjima za najbolje igrače ekipe.

Utakmica sa Amerikancima završena je nešto pre 23.00 u četvrtak uveče, a već u subotu u 11 sati ujutru, košarkaši će se boriti za treće mesto protiv Nemačke. Sa manje od 36 sati za oporavak, ekipa će imati izazovan zadatak da se pripremi za naredni meč.

Selektor Pešić ističe da je neophodno da se igrači ekspresno oporave, posebno ističući zdravstvene probleme sa kojima se suočavala ekipa, poput visoke temperature koju je imao Nikola Milutinov.

- Nisam ljut, nego ponosan, videli ste kako smo igrali. Nikola Milutinov je imao temperaturu dva dana, i igrao je pod temperaturom, ni Jović nije mogao mnogo. Hajde da ih oporavimo za veću rotaciju protiv Nemaca - poručio je selektor Svetislav Pešić.

Foto: www.profimedia.rs

Bogdan Bogdanović

I pored izgubljene šanse za finale, nema ko je nezadovoljan kako su se košarkaši borili. Poruke podrške su stizale sa svih strana, a igrači su svesni da će im biti teško da se oporave i obraduju naciju olimpijskom bronzom. 

- Ne tražim opravdanja, ali nismo dobili respekt od sudija, ne samo na ovoj utakmici. Ako najbolji igrač na svetu za 37 minita šutira četiri slobodna bacanja, a svaki drugi napad ima loptu, a Bogdanović jedno za 31 minut i svaki treći napad ima loptu, čudne stvari su se dešavale. Miran sam, nisam ljut, razočaran sam jer ova ekipa nije dobila respekt od sudija. Rekao sam igračima da ne pričaju, već da se bore i sudije će to nagraditi, ali to nismo videli - jasno je na šta je mislio legendarni trener.

Duel za treće mesto na OI će biti repriza finala Mundobasketa od prošlog leta. To će biti još jedan izazovan meč za reprezentaciju Srbije, ali su igrači odlučni da pokažu svoj karakter i da se bore za medalju. Iako je teško očekivati da će se ekipa potpuno oporaviti za tako kratko vreme, momci su odlučni da daju sve od sebe.

Iako je poraz od SAD teško pao, košarkaši Srbije su odlučni da se podignu posle tog poraza i da se bore za bronzanu medalju protiv Nemačke. Sa malo vremena za oporavak i izazovnim protivnikom, ekipa će morati da pokaže svoj karakter i borbenost kako bi ostvarila uspeh na Olimpijskim igrama 2024.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading