KO JE ALEKSANDRA PERIŠIĆ KOJA JE DONELA SRBIJI ČETVRTU MEDALJU NA OI? Bila je NAJBOLJI sportista Beograda, a u Parizu je već OSTVARILA SAN!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan uspeh, a tek joj je 22 godine!

KO JE ALEKSANDRA PERIŠIĆ KOJA JE DONELA SRBIJI ČETVRTU MEDALJU NA OI? Bila je NAJBOLJI sportista Beograda, a u Parizu je već OSTVARILA SAN!

Foto: Profimedia

Srbija je ovog popodneva obezbedila još jednu olimpijsku medalju! Aleksandra Perišić je u turniru u tekvondou u kategoriji do 67 kilograma pobedila Kineskinju Đije Song i plasirala se u finale. Rezultat je bio 2-0 u rundama (11:4, 9:1). Tako je obezbedila četvrtu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, malo posle vaterpolo reprezentacije.

Ko je Aleksandra Perišić?

Srpska reprezentativka u tekvondou rođena je drugog jula 2002. godine u Beogradu. Članica je beogradskog “Tekvondo kluba Azija”, studira sportski menadžment na Univerzitetu UNION Nikola Tesla. Trener u klubu joj je Petra Butala, a u nacionalnom timu Borislav Krstić.

Republika

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Aleksandra Perišić

Aleksandra je dosad Srbiji donela dve medalje na velikim takmičenjima – bronzu na Evropskom prvenstvu 2022. i srebro na Svetskom prvenstvu iste godine, a o ovom uspehu u Parizu je sanjala.

- Moj san je da dođem do pobedničkog postolja u Parizu. Ostvarenje mog sna bilo bi da osvojim medalju - rekla je pre takmičenja.

Na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara Aleksandra Perišić je kao svoju junakinju navela Milicu Mandić, legendarnu srpsku reprezentatitivku u tekvondou i dvostruku olimpijsku šampionku.

U izboru Sportskog saveza Beograda, Aleksandra je izabrana za najbolju sportistkinju glavnog grada u 2023. godini, a sada nam je svima jasno i zašto.


Ipak, nije sve išlo glatko, pošto je tokom 2019. godine Perišićea doživela tešku povredu kada je pokidala prednji ukršteni ligament u desnom kolenu, ali očigledno je verovala u sebe i sasvim zasluženo došla do ovog ogromnog uspeha!

Bravo, Aleksandra, navijamo za tebe u finalu večeras malo posle 21 čas!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading