ŽIVELI SMO SAN TRI ČERTVRTINE: SRBIJA JE IGRALA PERFEKTNO, ALI PROTIV AMERA TREBA VIŠE! "Drim tim" na Karijev pogon ipak otišao u finale OI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije ipak je poražena od Amerike u polufinalu Olimpijskih igara sa 95:91.

ŽIVELI SMO SAN TRI ČERTVRTINE: SRBIJA JE IGRALA PERFEKTNO, ALI PROTIV AMERA TREBA VIŠE! "Drim tim" na Karijev pogon ipak otišao u finale OI

Foto: Profimedia

SRBIJA - SAD 91:95

(31:23, 23:20, 22:20, 32:15)

Bila je ovo jedna od onih utakmica koju smo mogli da prepričavamo unucima, umesto toga - prepričavaćemo tri četvrtine iste. Mnogo je teško pisati posle ovakvog kraja...
Od prvog trenutka "orlovi" su davali naznake da će večeras odigrati jednu od najboljih utakmica koje nacija pamti. Nismo čekali da protivnik prvi udari, već smo mi udarili i tako totalno šokirali Amerikance koji su zaista izgledali iznenađeno našom hrabrom i odlučnom igrom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Embid i Jokić

I to je bio ključ večeras, pronašli smo rešenje za drim-tim. Tačnije, Pešić je. Lebron

je iz besa stalno prigovarao sudijama, Embid kao u NBA pokušavao da im "cmizdri", ali mu to nije prolazilo, dok je Srbija svaku njihovu grešku kažnjavala surovo! Kada je Jokić zakucao dva minuta po početku, počeli smo već nervozno da "cupkamo". Aleksa Avramović je odmah otpočeo rafalnu paljbu, pa je posle prvog poluvremena imao 4/6 za tri. Bogdanović je takođe izuzetno šutirao, Micić pogodio o tablu van linije 6,75, a čak je i "zapaljeni" Kari koji je šutirao fenomenalno ostao u senci još bolje igre "orlova".
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Gudurić i Dobrić

Probao je Lebron žaljenjem kod sudija da digne ekipu, vukao je igru u napadu kada je

video da je vrag odneo šalu, ali nisu uspeli izabranici Stiva Kera, koji je možda i prvi put ikada u nacionalnom timu tražio dva tajm-auta za poluvreme, da se vrate do odlaska na odmor. Ne zaboravimo ni Jokaru koji je takođe bio jedan od najzaslužnijih za tadašnjih +11.

I sve je nastavilo da funkcioniše kao sat i u trećoj deonici. Bogdanović je pogodio trojku sa osam metara, a onda i Dobrić - i to dva puta! Uspevali su Ameri da prepolove minus, ali bi se nekako u tim momentima neko od naših uvek pojavljivao. I na kraju četvrtine je to bio neverovatni Gudurić. Kada je pogodio trojku uz faul u poslednjem minutu trećeg dela verovatno je 90% Srbije skočilo na noge i u poslednju četvrtinu ušli smo sa velikih +13. I znali smo da će biti teško. I bili smo blizu. I verovatno nikad bliže. Ali nismo uspeli.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bogdan i Kari

Nadrogirani Ameri ipak su uspeli. Topili su i topili razliku i nismo uspeli da pogodimo neke šuteve u ključnim momentima, da bi nam Kari, Lebron i na kraju Durent presudili. Dugo će nam trebati da se oporavimo od ovog.

Sledi nam meč sa bronzu sa Nemačkom, a ovim momcima, šta god da bude, treba podići spomenik.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

 

 

10. minut - VRAĆA SE NADA, BOG JE VRATIO OVU LOPTU U KOŠ! Bogdan ima dodatno slobodno bacanje! Pogodio je kapiten - ali Kevin Durent precizan sa poludistance. Ključni koš. Kari je zadržao mirnu ruku i pogodio sa penala za kraj.

9. minut - Ispostaviće se vrlo moguće da je to bio i ključni momenat pošto Amerika serijom od 5-0 prvi put na meču ima pet poena prednosti. Sudije prave neverovatnu odluku i sude preko pola Bogdanu. Odbranili smo se, igra se na Jokića.

8. minut - Dobrić promašuje otvorenu trojku, a Kari uz mnogo sreće to kažnjava pogotkom. Lebron se zaleteo i opet pogodio za dva. Ameri na +3.

7. minut - Lebron Džejms polaže u koš za nerešen rezultat. Pešić tajm-aut. OVO NAM JE TREBALO - PETRUŠEV ZAKUCAVA!

6. minut - Može biti vrlo kobno po nas - Embid pogađa uz faul i realizuje penal. Amerikanci su na -2 posle novog pogotka Embida. Tome je prethodila za malo promašena trojka Bogdana.

5. minut - Potrošili smo brdo vremena i matom u tri poteza došli do poena!

4. minut - Pogađa za dva Bogdan, a onda i Durent. BRAVO ZA MILUTINOVA! Popravio je promašaj Jokića. Sada je svaki poen presudan. Ameri svaki napad igraju kao da im je poslednji.

3. minut - Lebron promašuje trojku, vrlo bitan momenat! A ovo je još bitniji - trojka Durenta, pa Bukera za -5 Amera. Ovako blizu nisu bili od prve deonice. Da probamo da ostanemo hladne glave sada.

2. minut - Kari kažnjava nepažnju odbrane flouterom. BRAVO BRE JOKARA, IDE I OVO UZ FAUL!

1. minut - I pored perfektne odbrane Milutinova Lebron otvara četvrtinu poenima.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - TROOOOOOOJKAAAAAA GUDURIĆAAA UZ FAAAUUUULLLL!!!! AJDEEEEEEEE! Odbijamo sve nalete Amerikanaca! I pogađa i bacanje! Durent precizan za dva za kraj treće deonice. 76:63

9. minut - JOŠ JEDNA TROJKA - VASA MICIĆ! Gudurić je izborio dva penala i pogodio oba!

8. minut - Uz malo sreće i božiju pomoć ulazi dvojka Micića. Dejvis popravlja promašaj Durenta.

7. minut - Ogromna požrtvovanost naših košarkaša, ali sudije ne žele da sviraju faul i dozvoljavaju Amerima trojku.

6. minut - A OGNJEN DOBRIĆ KAŽNJAVA LEŽERNOST AMERIKANACA JOŠ JEDNOM! RA-TA-TA! I neverovatni Kari opet uzvraća za 27. poen, na sve ima odgovor!

 

 

5. minut - Još jedan sjajan potez Avramovića - naterao je Embida na grešku u koracima.

4. minut - Vraća neverovatni Kari trojku. Šteta! Lebron skida zicer Aleksi, ali igramo odličnu odbranu i imamo napad.

3. minut - Evo malo i Sombor šafla! Naši opravdano prigovaraju zbog očigledne greške u koracima Embida i klupa dobija tehničku. Moramo lakše reagovati na ovo. TAKO JE DOBRIĆU, IDE I OVA TROJKA! 

2. minut - Lebron promašuje drugo slobodno bacanje. BOGDANOVIĆ SA OSAM METARA - DA! Trebalo nam je nešto ovako da nas pokrene.

1. minut - Jokić promašuje za tri, a Embid to kažnjava. Šteta, Bogi ne uspeva da uzvrati.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Kari posle ove trojke ima 20 poena. ALEKSA AVRAMOVIĆ POGAĐA JOOOŠ JEDNU TROJKUUU! Kako su bezobrazno dosudili arbitri 2+1 Lebronu! Bogdanović je odigrao sjajnu odbranu, ali "kralju" se povlađuje večeras. Pogodio je penal za 54:43.

9. minut - Sreća prati hrabre - ne pogađa potpuno otvorenu trojku Holidej. A Aleksa se igra sa Amerima! Lebron je besan kao ris, a Avramović šutira bacanja! Neka plače, mi samo da nastavimo ovako! Pogodio je jedno od dva plej Srbije.

8. minut - Embid posle dobre finte šuta ide na zakucavanje i vraća Amere na -10. BRAVO ALEKSA, JOŠ JEDNA TROJKA! Odlična reakcija posle tajm-auta! Embid ne uspeva da uzvrati!

7. minut - Kari promašuje otvorenu trojku u kontri, imali smo dosta sreće, A KER ZOVE NOVI TAJM-AUT JER JE KAPITEN BOGI ON-FAJR! NOVA TROJKA! Dobra reakcija Džejmsa, besan je i uzvratio je van linije 6,75.

6. minut - Uozbijili su se Ameri, dali trojku, ali odlično reaguje Petrušev i pogađa flouter!

5. minut - Buker se dobro izborio za poziciju i pogodio uz faul, Pešić zove tajm-aut. I dalje je sve ovo sjajno. I ne pogađa dodatni penal Devin. Velika šteta, ne prolazi ovaj prodor Bogdana, ali Petrušev pametno faulira Lebrona u kontri.

 

 

4. minut - Počeli su Amerikanci da biju, videli su da je vrag odneo šalu! Milutinov je fauliran. JOKIĆ POGAĐA UZ FAUL POSLE RAMPE NAD LEBRONOM - KAKVA ENERGIJA NA KLUPI, OVO JE OSTVARENJE SNA! Teško je ostati miran sad! I precizan je sa penala! Evo konačno pogotka Amerikanaca - Embid za dva.

3. minut - A i Milutinov se perfektno sada snašao i pogotkom ispod koša naterao Kera da zove tajm-aut! Ovo je kao iz snova - Srbija ima +14! I ne pali ovaj tajm-aut, Ameri bacaju loptu u aut!

2. minut - Micić pogađa trojku o tablu, au sve nam ide od ruke za sada!!!

1. minut - Edvards precizan sa poludistance, ali Gudura ZA TRI, evo je konačno iz kornera!

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Vajt je promašio trojku, a odmah potom i Micić. Sjajna odbrana "orlova", imamo poslednji napad! BOGDAN POGAĐA ZA DVA ZA KRAJ PRVE DEONICE, SRBIJA IMA +8!

9. minut - Neverovatni Kari pored perfektne odbrane Dobrića pogađa još jednu trojku. Odlično! Izgubili smo loptu, ali je ponovo osvojili. Usledio je pas Jokića za Petruševa koji je hrabro išao do koša i izborio dva bacanja. I pogodio oba.

8. minut - Kakav su faul sada arbitri dosudili... Dejvis je ponovo na liniji penala i opet polovičan. BRAVO MOMCI! Gudurić u kontri ostavlja loptu za Jokića koji lagano polaže. U prvoj četvrtini sve funkcioniše kao sat!

7. minut - Jokić je izborio dva penala i oba pogodio. Dejvisa je faulirao Avramović, a centar SAD pogađa jedno slobodno bacanje.

6. minut - Aleksa gubi, ali onda i krade loptu i ide na zicer! Holidej nažalost postiže prvu trojku svoju na meču. A AVRAMOVIĆ JOŠ JEDNOM POGAĐA TROJKU! Ima li kraja ovom obračunu?!

 

 

5. minut - Aaaaa, Bogdan će pogoditi za tri posle retkog promašaja Karija! Kakav obračun na startu! Kapiten nakon toga naskače i za dva i pogađa!

4. minut - Neverovatno, Kari već treća trojka, a onda i četvrta! Igra strašno.

3. minut - Ognjen Dobrić za tri poena iz teške pozicije! Uprkos fenomenalnoj odbrani "orlova", Kari pogađa dalekometnu trojku. A Aleksa Avramović uzvraća i nastavlja rafalnu paljbu za tri!

2. minut - Petrušev pogađa prvu trojku za Srbiju! Ipak, posle ofanzivnog skoka Kari uzvraća sa distance. A Jokić ZAKUCAVAAA! Ovo se retko viđa, sjajno! Buker pogađa jedan penal.

1. minut - Odmah Kari pakuje dvojku, nagazio je liniju. Bogdanović vrlo lepo uzvraća sa poludistance. Odlično Dobrić izbija loptu Lebronu.

MEČ JE POČEO

 

 

PRE UTAKMICE

20:50 - Nikola Jović je bio na zagrevanju i očekuje se da nastupi večeras.

20:40 - Večeras je na tribinama Bersija i zlatni srpski olimpijac Damir Mikec koji je izneo očekivanja pred meč za Republiku.

Republika

Foto: Republika

Damir Mikec bodri "orlove"

20:15 - Pre meča dogodio se mali skandal. Naime, pariska policija naredila je uklanjanje srpske zastave kako se ne bi "isprovocirali" navijači koji su izlazili iz hale posle prvog polufinala. Video možete pogledati ovde.

19:45 - Republika je u Parizu, a navijači već uveliko pristižu.

UVOD

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu stigao je do svoje polufinalne runde, a u borbi za plasman u odlučujućoj bici za najsjajnije odličje sastaće se reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, selekcije koj su u u kratkom vremenskom periodu odigrale dva meča u kojima je "drim-tim" ostvario isto toliko trijumfa, a svi se nadamo da je konačno došlo vreme da se sve okrene za 180 stepeni.

Republika

Foto: profimedia

Srbija - SAD na pripremama

Mnogi bi se zapitali na čemu uopšte možemo graditi optimizam. Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je apsolutno bolja u svim segmentima košarkaške igre, ali pored činjenice da ipak mi u ekipi imamo najboljieg igrača njihove NBA lige Nikolu Jokića, Srbija je ta koja zna kako se sa "drim-timom" igra u mečevima kada pritisak ostvarenja rezultata visi kao "mač nad glavom".

Republika

Foto: Profimedia

Lebron, Kari i Gudurić

I dalje se svi ljubitelji košarke u našoj zemlji sećaju Indijanopolisa 2002. godine kada je tadašnja reprezentacija SR Jugoslavije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladala upravo te "neprikosnoveme Amere" i to na njihovom bunjištu. Naši reprezentativci su pre 22 godine slavili u dramatičnom finišu rezultatom 81:78, da bi kasnije preko novog Zelanda (89:78) i Argentine (84:77) stigli do svetske titule.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Ono što se posebno mora istaći jeste činjenica da je na klupi reprezentacije i tada sedeo legendarni Svetislav Kari Pešić koji je pokazao da zna kako se protiv njih igra i kada je u tome već uspeo na njihovom terenu, zašto nešto slično ne bi ponovio u pariskoj prestonici i to na svetskoj sportskoj smotri.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading