VICO NIJE KRIO EMOCIJE NAKON ISTORIJSKOG USPEHA! "Da osvetlimo obraz našoj braći košarkašima"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa je imala dodatni motiv.

VICO NIJE KRIO EMOCIJE NAKON ISTORIJSKOG USPEHA! "Da osvetlimo obraz našoj braći košarkašima"

Foto: Instagram.com/waterpolo_serbia

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh plasmanom u novo finale Olimpijskih igara. Pobedom rezultatom 10:6 protiv Sjedinjenih Američkih Država, Delfini su briljirali tokom celog meča, pokazujući izuzetan karakter posle lošeg otvaranja turnira.

Nemanja Vico, jedan od ključnih igrača reprezentacije Srbije, nije krio emocije posle velike pobede. 

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

- Ušli smo u finale, kao što sam rekao protiv Grčke, okrenuli smo se polufinalu i pripremili utakmicu, samo nam je to bilo u glavi, tako i sledeća. Na jedan korak smo do sna, bukvalno smo sanjali i maštali o ovom momentu, mislim da smo na kraju poklazali karakter. Posle onakve grupe da pobedimo Grčku u onakvom trileru i sada Ameriku u polufinalu. Znali smo da neće biti lagana utakmica, i njima i nama je bila utakmica karijere, a sledeće da ne pričam. Ništa, čekamo protivnike za finale i mislim da smo se konačno skupili i hajde da kažem podigli i svako od nas je spreman da da sve od sebe u ovoj utakmici karijere.

Istakao je da je tim na korak do ostvarenja sna, naglašavajući da su igrači uložili ogroman trud kako bi došli do ovog trenutka.

- Nemam više šta da kažem, za ovo sam trenirao i ustajao svako jutro i radio ceo život da igram finale OI. Ostaviću poslednji atom snage, pa makar me izvlačili iz bazena. Sve ću da dam što imam i nadam se da ćemo da slavimo zlato.

 Vico je izrazio uverenje da je ekipa spremna za finale, bez obzira na to ko će im biti protivnik.

Republika

Foto: Profimedia

Nemanja Vico

 

- Gledaćemo iz sobe, ko god da dođe, ne priželjkujemo nikoga, ko god da doiđe mislim da će to da bude izuzetna utakmica. Finale je finale, tu može da dođe i najgora ekipa zna se da će to da bude jedna teška utakmica i mislim da smo stvarno spremni. Prošlu utkamicu sm ose mnogo istrošili, ovu smo bolje priveli kraju i mislim da je sada pravo vreme da se podignemo fizički i psihički i da dočekamo tu utakmicu kako treba.

Vico je istakao da je ekipa imala dodatni motiv nakon nedavne kontroverzne utakmice košarkaša. 

- Jesmo, jesmo, to smo pričali baš u sobi. Prvo je to bio motiv za nas 13 koji igramo, a posle smo i pominjali sinoćnu utakmicu, da osvetlimo obraz našoj braći košarkašima. Pohvalio bih i njih, izuzetna utakmica, pratili smo, ali eto, da sada ne zalazimo u detalje. Znamo svi šta se desilo sinoć...

Reprezentativac Srbije je otkrio da je ekipa namerno igrala agresivno na startu, želeći da odmah pokaže protivnicima svoju odlučnost.

- Ušl ismo agresivno u utakmicu, hteli smo da ih slomimo odmah na početku, da im pokažemo gd esu došli, odnosno na koga. Možda smo bili preagresivni, branili smo se, izuzetno smo igrali odbranu danas. Mogli smo još bolje u napadu, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno za polufinale, a za finale se nadam da će na vrhunskom nivou biti i odbrana i napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading