BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA PRELAZI U NBA?! Njujork Niksi su izrazili interesovanje za njega

Autor:

Sport

09.08.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš je svojim impresivnim nastupima u Evroligi skrenuo pažnju na sebe.

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA PRELAZI U NBA?! Njujork Niksi su izrazili interesovanje za njega

Foto: Starsport

Ledej, Madar i Lesor

Bivši centar Partizana, Matijas Lesor, mogao bi da napravi veliki korak u svojoj karijeri prelaskom u redove Njujork Niksa. Prema informacijama novinara SNY-a, Iana Beglija, Njujork je pokazao interesovanje za ovog talentovanog Francuza, iako bi Lesor morao da pronađe način da pređe u NBA ligu iz Panatinaikosovog tima, s obzirom da nema izlaznu klauzulu u svom ugovoru.

Njujork Niksi su izrazili interesovanje za Lesora, ali bi njegov prelazak u NBA ligu bio izazovan s obzirom na njegov trenutni ugovor sa Panatinaikosom. Takođe, pitanje je kakvu ulogu bi imao u timu Niksa, imajući u vidu da je bio ključni igrač u ekipi Ergina Atamana u prethodnoj sezoni, beležeći prosečno 13.9 poena i 6.3 skoka u Evroligi.

Matijas Lesor je svojim impresivnim nastupima u Evroligi skrenuo pažnju na sebe, posebno osvojivši Evroligu sa Panatinaikosom. S obzirom na njegovu dosadašnju karijeru i doprinos timovima, interesovanje NBA timova nije iznenađujuće.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Metijas Lesor

 


Ukupno gledano, potencijalni prelazak Matijasa Lesora u NBA ligu predstavlja interesantnu temu za ljubitelje košarke, a ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati. 

Lesor je poreklom sa Martinika, a svoju karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za ekipe Elan Šalona (2014—2016) i Nantera (2016—2017), sa kojim je osvojio FIBA Kup Evrope, francuski kup, a takođe je igrajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg šestog igrača francuske lige uz skoro 11 poena i 7 skokova po utakmici. Na NBA draftu 2017. kao 50. pika odabrali su ga Filadelfija seventisiksersi.

Dana 20. decembra 2021. godine potpisao je ugovor sa beogradskim Partizanom do kraja 2021/22. sezone. U julu 2022. produžio je ugovor sa klubom na još godinu dana. U sezoni 2022/23, Partizan je eliminisan od Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige. Lesor je u Evroligi prosečno beležio 12 poena i 7,1 skoka i uvršten je u idealni tim sezone. Dobio je nagradu za najboljeg odbrambenog igrača Jadranske lige, a uvršten je i u idealnu petorku regionalnog takmičenja. Lesor je sezonu u Partizanu završio podizanjem šampionskog trofeja Jadranske lige, posle pobede od 3:2 u finalu nad Crvenom zvezdom.

U junu 2023. potpisao je dvogodišnji ugovor sa grčkim Panatinaikosom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading