MEGASENZACIJA U PARIZU! Veliki favorit ostao BEZ MEDALJE na Olimpijskim igrama!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se niko nije nadao.

MEGASENZACIJA U PARIZU! Veliki favorit ostao BEZ MEDALJE na Olimpijskim igrama!

Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Slovenije ostvarili su veliki uspeh pobedom nad favorizovanom Norveškom rezultatom 33:28 i time izborili plasman u polufinale Olimpijskih igara gde će se suprotstaviti Danskoj. Na taj način, Skandinavci koji su važili za jednog od najvećih pretedenta za najsjajnije odličje, ostali su bez medalje u Parizu!

U slavljeničkom timu istakao se Aleks Vlah sa 11 golova, dok su Blaž Janc i Blaž Blagotinšek takođe dali značajan doprinos sa devet, odnosno tri pogotka.

S druge strane, kod Norveške je Aleksandre Blonc bio najefikasniji sa sedam postignutih golova, dok su Kristiajn Bjornsen i Kristijan Osulivan postigli po četiri gola.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Slovenije slave pobedu

Slovenija je pružila sjajan timski nastup u prvom poluvremenu, sa odličnom odbranom i efikasnim napadima koji su doveli do vođstva od 16:12 na velikoj pauzi. Aleks Vlah je prednjačio sa pet golova, dok su Blaž Janc i Blaž Blagotinšek takođe dali značajan doprinos sa četiri, odnosno tri pogotka. Norveška je pokušala da nadoknadi zaostatak u drugom delu meča, ali su naše komšije uspele da zadrže visok nivo igre i obezbedi plasman u polufinale.

U ostalim četvrtfinalnim susretima, Španija je ostvarila tesnu pobedu nad Egiptom rezultatom 29:28, što ih je dovelo korak bliže osvajanju medalje. Ovaj trijumf obezbedio je "Crvenoj furiji" plasman među četiri, dok je Nemačka rastužila domaće navijače i eliminisala Francuze sa 35:34.

Slovenija će se 9. avgusta boriti za mesto u finalu protiv Danske, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Španija-Nemačka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading