ENGLEZI U ŠOKU! Poznato ko menja Sautgejta na selektorskoj klupi!

Autor:

Sport

07.08.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njego niko nije očekivao.

ENGLEZI U ŠOKU! Poznato ko menja Sautgejta na selektorskoj klupi!

Foto: Tanjug/AP

Posle ostavke Gareta Sautgejta na mesto selektora reprezentacije Engleske, Li Karsli preuzeće odgovornost kao privremeni vođa "Gordog Albiona".

Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Republike Irske, koji je skrenuo pažnju fudbalske javnosti osvajanjem Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine prošle godine, što predstavlja prvu takvu titulu za Englesku posle 39 godina posta.

Zanimljivo je da će Li Karsli imati priliku za debi na klupi dvostrukog uzastopnog vicešampiona Starog kontinenta upravo protiv svoje bivše selekcije - Republike Irske. Ovaj meč zakazan je za 7. septembar na AVIVA stadionu u Dablinu, a očekuje se da će biti posebno emotivan za novog engleskog selektora.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Li Karsli je priveremeni selektor Engleske

Li Karsli, koji danas ima 50 godina, ostavio je značajan trag u Premijer ligi igrajući za Derbi Kaunti i Everton, ali je takođe nosio dresove timova poput Blekburna, Koventrija i Birmingema. Za reprezentaciju Republike Irske odigrao je 40 utakmica, dok je kao trener vodio timove poput Koventrija, Brentforda, Birmingema, kao i mlađe engleske selekcije U20 i U21.

Ostaje da vidimo kako će se Li Karsli snaći na klupi seniorske reprezentacije Engleske i da li će uspeti da nastavi uspešan trend koji je započeo sa mladom selekcijom Ostrvljana.

U finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, podsetimo, "Gordi Albion" je poražen od Španije rezultatom 1:2, dok su na prethodnom kontinentalnom takmičenju posle penal serije izgubili od Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading