PUNIM GASOM U FINALE: Srbija danas ne gubi - evo gde možete pratiti duel "delfina" i Amerikanaca!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

09.08.2024

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji dan ima dosta simbolike.

PUNIM GASOM U FINALE: Srbija danas ne gubi - evo gde možete pratiti duel "delfina" i Amerikanaca!

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja svoj put na Olimpijskim igrama u Parizu, a naredni protivnik jeste selekcija Sjedinjenih Američkih Država, a pobednik navedenog duela obezbediće sebi olimpisjku medalju i plasman u veliko finale.

Uoči ovog važnog meča, selektor Uroš Stevanović je istakao značaj truda i rada koji je uložen tokom prethodnih takmičenja, naglašavajući da su momci zaslužili pobedu i da im predstoji još samo dve utakmice do ostvarenja sna - osvajanja olimpijske medalje.

Sa druge strane, selektor SAD, Dejan Udovičić, ističe jasno uverenje u osvajanje medalje na ovom takmičenju. Njegove reči odzvanjaju samopouzdanjem i odlučnošću, jasno naglašavajući da ekipa nije došla da zauzme peto ili šesto mesto, već da se bori za najviši mogući plasman.

Treba napomenuti da današnji dan, petak 9. avgust donosi i dodatni motiv "delfinima". Upravo 9. avgusta 2021. godine Srbija je na Olimpisjkim igrama u Tokiju u finalu vaterpolo turnira savladala Grčku rezultatom 13:10 čime je osvojeno olimpijsko zlato

 

 

Očekuje se da će duel između Srbije i SAD biti prava vaterpolo poslastica, a početak meča zakazan je za 14.35 časova. Svi ljubitelji vaterpola imaće priliku da ovaj meč prate putem prvog kanala Radio Televizije Srbije.

Očekivanja su velika, ali jedno je sigurno - ljubitelji vaterpola širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju ishod ovog velikog duela na putu ka olimpijskom uspehu.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Srbija - Japan 16:15; Italija - SAD 12:8

2. kolo: Australija - Srbija 8:3; SAD - Rumunija 14:8

3. kolo: Srbij - Španija 11:15; Grčka - SAD 13:11

4. kolo: Srbija - Francuska 15:8; Crna Gora - SAD 7:12

5. kolo: Mađarska - Srbija 17:13; Hrvatska - SAD 11:14

Četvrtfinale: Srbija - Grčka 12:11; SAD - Australija 11:10

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading