VELIČANJE PAVELIĆA I "OLUJE", JEZIVE SCENE U IMOTSKOM! Hiljade crnokošuljaša zapevalo zloglasnu ustašku pesmu (VIDEO)

Autor:

Svet

08.08.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na hiljade ih se sjatilo iz cele Hrvatske

VELIČANJE PAVELIĆA I "OLUJE", JEZIVE SCENE U IMOTSKOM! Hiljade crnokošuljaša zapevalo zloglasnu ustašku pesmu (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji list

Dana 5. avgusta 1995. godine, počela je zločinačka vojno-policijska operacija "Oluja" koju su pokrenule snage Hrvatske vojske i Armije BiH u nameri da unište Republiku Srpsku Krajinu.

Tom prilikom, između 220.000 i 250.000 Srba je proterano sa svojih vekovnih ognjišta, a oko 2.000 ljudi - Srba je ubijeno ili nestalo tokom jednog od najvećih zločina u modernoj istoriji.

Taj datum se svake godine od 1995. godine do danas proslavljao u Hrvatskoj, a za srpski narod je to bio dan tuge, patnje i sećanja na egzodus kakav nisu ni sanjali da će im se desiti.

I ove godine, kao i prethodnih, hrvatski ultradesničari i ustaše proslavljaju klanje i ubijanje Srba kako ono počinjeno devedesetih godina, tako i genocid počinjen nad Srbima tokom Drugog svetskog rata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominik Alpeza (@alpizg)

Tako su se i ove godine mogle videti bolesne scene u brojnim hrvatskim gradovima gde su se pevale ode Paveliću, Juri i Bobanu, ustaškim zlikovcima i ubicama Srba, a sve u čast proslavljanja najvećeg zločina "Oluje".

Ove godine je zvanična proslava zločina sa sve državnim vrhom na čelu održana u Kninu, ali je pravi zločinački dernek bio u Imotskom, gde se okupilo na hiljade crnokošuljaša ogrnutih šahovnicom iz cele Hrvatske, BiH, i inostranstva.

Tako su na trgu u centru Imotskog zapevali i ustašku pesmu: "Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana, Jure zove, Boban kliče, evo mene poglavniče", pa se nastavlja "Ej ustaše, braćo mila, duboka je voda Drnia, Drinu ćemo pregaziti, a Srbiju zapaliti"...

Otpevano je mnogo sličnih pesama, a scenografija je bila više nego jeziva. Zamislite samo da ste se kao Srbin zatekli na tom mestu, bilo bi to veoma gadno iskustvo.

Treba dodati i to da je u prepunom Imotskom održan i koncert Marka Perkovića Tompsona, Mate Bulića i Dražena Žečića, poznatih po proustaškim stavovima još od ratnih vremena.

Nažalost, niko zbog ovakvih pesama neće biti nikada kažnjen, a da stvar bude još gora, dogovorom HDZ-a i Domovinskog pokreta, ustaški poklič - "Za dom spremni" je dekriminalizovan i kao takav sasvim legalan u Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading