POZNATI PAROVI ZA ČETVRTFINALE! Evo protiv koga ćemo igrati i kad

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu da se sastanu timovi koji su bili u istoj grupi.

POZNATI PAROVI ZA ČETVRTFINALE! Evo protiv koga ćemo igrati i kad

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je ekipu Južnog Sudana rezultatom 96:85 u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara. Nakon ove faze, ''orlovi'' se sele u Pariz gde će igrati nokaut rundu kao najbolja drugoplasirana ekipa, a u četvrtfinalu odmeriće snage sa Australijom.

Od samog starta bilo je jasno da će Južni Sudan pružiti snažan otpor, a posebno su se istakli u šutiranju trojki, pogodivši čak 13 šuteva van linije 6,75. Naša reprezentacija se oslonila na sjajne partije Bogdana Bogdanovića koji je postao najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima i Nikole Jokića, koji su predvodili tim sa 30 i 22 poena, uz osam odnosno 13 skokova. Važan doprinos pobedi dao je i plejmejker Partizana, Karlik Džons, ostvarivši dabl-dabl učinak sa 17 poena i deset asistencija.

 

 

Srbija je uspela da održi prednost u završnici utakmice, a Nikole Jokić je svojom odbranom i poenima praktično najavio pobedu. Ipak, opuštanje u poslednja dva minuta mora biti opomena za buduće utakmice, posebno u nokaut fazi takmičenja.

Iako se parovi određuju žrebom, on nije bio potreban, tako da su parovi poznati, jer u prvoj rundi ne mogu da se sastanu timovi koji su bili u istoj grupi. Srbija će u borbi za polufinale da igra protiv selekcije Australije. Ukoliko pobedi, u polufinalu je čeka bolji iz duela Nemačke i Grčke.

Ovo su parovi četvrtfinala:

SRBIJA – AUSTRALIJA

Kanada – Francuska

SAD – Brazil

Nemačka – Grčka

Utakmice četvrtfinala biće igrane u utorak, 6. avgusta.

Srbija je pokazala karakter i borbenost, ali će biti potrebno zadržati koncentraciju i disciplinu kako bi ostvarila dalji uspeh na ovom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading