UEFA DONELA REVOLUCIONARNU ODLUKU: Žreb kakav smo do sada znali, odlazi u istoriju! Kompjuter određuje protivnike Zvezdi u Ligi šampiona!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.08.2024

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se menja iz korena.

UEFA DONELA REVOLUCIONARNU ODLUKU: Žreb kakav smo do sada znali, odlazi u istoriju! Kompjuter određuje protivnike Zvezdi u Ligi šampiona!

Foto: Tanjug/AP/Starsport/Ilustracija

Crvena zvezda na žrebu za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su prebrodili prvo gostovanje u takmičarskoj 2024/25 sezoni. Puleni trenera Vladana Milojevića se iz Bačke Palanke vraćaju sa tri osvojena boda, a otpor Tekstilca iz Odžaka je srušen tokom drugog poluvremena kada je mrežu Bojna Braća zatresao Felisio Milson u 53. minutu.

Do psolednjeg sudijkog zvižduka crveno-beli su preko Šerifa Endiajea, Timija Maksa Elšnika i Bruna Duartea još tri puta pronalazili put lopti do mreže Tekstilca čime su stigli do ubedljivog trijumfa od 4:0.

Sa velikim nestrpljenjem svi na stadionu "Rajko Mitić" očekuju ponedeljak 5. avgust kada će biti obavljen žreb za plej-of UEFA Lige šampiona, a Crvenu zvezdu na putu ka jsenjem učešću u eliti, ove sezone očekuje samo jedan kvalifikacioni krug.

Već sada je poznato sa će sedmostruki uzastopni šampion Srbije za protivnika na poslednjoj stepenici pred grupnu fazu takmičenja imati jednog od pobednika duela u kojima se sastaju:

Karabag (Azerbejdžan) - Ludogorec (Bugarska)

Slovan Bratislava (Slovačka) - APOEL (Kipar)

Sparta Prag (Češka Republika) - FCSB (Rumunija)

Jegalonija (Poljska) - Bodo/Glimt (Norveška)

Potencijalni rival jeste i istanbuslki Galatasaraj koji se kao i Crvena zvezda u takmičenje uključuje od plej-of faze.

 

 

Ljubitelji fudbala sa velikim nestrpljenjem očekuju grupnu fazu ovogodišnje Lige šampiona koja će po prvi put biti odigrana u novom sistemu takmičenja, a samim tim i žreb za navedenu rundu biće obavljen po potpuno drugačijem sistemu.

Naime, UEFA je odlučila da žreb za Ligu šampiona u sezoni 2024/25 bude obavljen pomoću kompjutera. U novom formatu takmičenja, za ručno izvlačenje bi bilo potrebno gotovo 1.000 kuglica i najmanje 36 posuda. Kako bi se sprečilo da sam proces žreba predugo traje, automatizovani softver će nasumično dodeliti svakom učesniku Lige šampiona po osam protivnika iz četiri šešira.

Žreb za navedenu fazu takmičenja biće obavljen 29. avgusta, a ostaje da vidimo hoće li se na njemu naći i ime Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading