SRBIJA - JUŽNI SUDAN: Velika borba na parketu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u duelu sa dobro poznatim protivnikom.

SRBIJA - JUŽNI SUDAN: Velika borba na parketu!

Foto: Profimedia

SRBIJA - JUŽNI SUDAN 72:67

TOK MEČA:

Treća četvrtina:

72:67 Bogdanović baca alej-up bacanje za Dobrića, ali van balansa je bio i promašuje polaganje. Avramović krade loptu ide na polaganje i pogađa. BIO JE FAUL! Neverovatno je šta sudije rade ovaj meč, au! Bogdan opet na prodoru, ali mu Džons sada traži bacanje. Jović zakucava u kontranapadu! Bravo! Šajok diže dvojku i promašuje. Nova trojka Sudanaca, a zatim dvojka uz zvuk sirene.

68:63 Džons lako prolazi čitavu odbranu Srbije i pogađa. Micić dobija loptu od Bogdana i šutira za tri. Sa druge strane, Sudanci preko Džojka pogađaju za tri. Faul je nad Jovićem, a on je išao na liniju za slobodna bacanja koji je imao polovičan učinak. Krade loptu Bogdan i asistira do Jokića i to su novi poeni za Srbiju.

65:58 Mnogo udaraca po rukama Jokića, ali uspeva da ubaci loptu u obruč. Gebrijel vraća na drugoj strani za dva poena iz polaganja. Gubi Srbija loptu, loše uručenje, greška, koja daje priliku Južnom Sudanu da se vrati na nerešeni rezultat. Omot do Šajoka, koji promašuje trojku, ali ofanzivni skok Gabrijela i zakucavanje. Tajmaut Srbije, užasna odbrana obruča i građenje skoka Srbije, Južni Sudan želi da dobije utakmicu. Idu dve trojke za redom Bogdanaaa! 

57:54 Novi faul Petruševa, jako neiskusno, nije uhvatio skok, a onda je u borbi za loptu napravio faul. Menja ga Nikola Jović. Gudurić diže trojku iz desnog kornera na ekstra pas, ali promašuje. Pogađa i Šajok trojku, neverovatno je koliko su borbeni, sve vreme su blizu.

57:49 Ponovo odlična saradnja Nikole Jokića i Bogdanovića, koji pogađa uz faul i imaće dodatno slobodno bacanje. Precizan je sa linije penala Bogdan. Petrušev u odbrani pravi novi faul i ovo je njegova treća lična greška. Omot ide na liniju penala. Precizan je prvi put, a onda pogađa i drugo bacanje. Micić diže trojku nakon odlične finte i pogađa sa desnih 45 stepeni!

51:47 Micić asistira Jokiću koji poentira iz floutera i to je prvi koš u drugom poluvremenu. Šajok pokušava, a onda ga blokira Bogdanović! Prelepo! Jokić promašuje polaganje, a onda Bogdanoviću ispada lopta iz obruča. Omot promašuje šut za tri poena. Jako loša košarka oba tima u ovom trenutku. Šajok pogađa trojku i vraća se Južni Sudan na 4 poena razlike.

Druga četvrtina:

47:44 Jokić je išao na liniju penala, imao je ponovo polovičan učinak. Šajot ne uspeva da pogodi, dobra odbrana Srbije. Bogdanović pogađa šut za tri! Bravo Bogdane! Džons pogađa na kraju prvog poluvremena.

43:42 Dolazi Jokić do novih poena, prvi je postao dvocifren. Dobrić je imao priliku za solo prodor, ali se spetljao, pa mu se lopta odbila od noge dok je padao. Sudanci tri puta za redom promašuju za tri. Na drugoj strani faul nad Jokićem koji je išao na liniju za slobodna bacanja i bio je oba puta precizan. Šajo pogađa novu trojku.

39:39 Faul nad Jokićem koji je imao slobodna bacanja, imao je polovičan učinak. Deng je asistirao Omotu koji postiže nove poene. Sada Jokić uzvraća na drugoj strani. Džons lako dolazi u poziciju za šut i pogaša uz faul. Imao je slobodno bacanja koje je promašio. Jokić je zaustavljen, a sa druge strane Sudanci ponovo poentiraju.

36:33 - Nikola Jović je pogodio veoma bitnu trojku, raste prednost Orlova. Deng je na odmah odogovrio iz istog oružja. Džons lepo poentira posle solo akcije, Srbija sada ima +6 Nova trojka za Južni Sudan, to je nateralo Svetislava Pešića da zatraži tajm-aut

31:25 Sjajna kontra Orlova, odličan protok lopte, Bogdan je ostao sam u ćošku na trojci i pogodio. Bogdan Bogdanović je precizan sa linije za slobodna bacanja, ali drugi put je promašio.

26:25 Bogdanović promašuje šut za tri na početku druge deonice. Sudanci na drugoj strani pogađaju trojku iz velike daljine. Milutinov je bio precizan nakon sjajne asistencija Bogdana, a imao je i dodatno slobodno bacanje koje pogađa.

Prva četvrtina:

23:22 Sudnaci dolaze do novih poena. Šajo promašuje trojku. Faul nad Micićem pa je on išao na liniju penala koji je bio polovičan. Na drugoj strani je Džons pogađa u padu. Srbija je organizovala napad, a Micić je pogodio, pa naš tim vodi na kraju prve deonice.

20:18 Jokić je napravio faul u napadu. Zatim je Omot imao slobodna bacanja i oba puta bio precizan. Srbija dolazi do poena preko Dobrića koji pogađa za tri. Imao je napad Južni Sudan, ali su se ''orlovi'' dobro postavili i sprečili pogodak. Omot je napravio faul nad Jokićem, pa je Somborac imao slobodna bacanja koji je imao maksimalan učinak za novo vođstvo Srbije (20:18). 

15:16 Srbija je promašila zicer. Jokić je preko celog terena proigrao Avramovića koji nije uspeo da zakuca, pa je usledila kazna. Jokić je imao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Na drugoj strani Omot pogađa za tri za vođstvo Sudanaca (15:16)

14:10 Petrušev je pogodio slobodna bacanja- Na drugoj strani precizan je bio Džons, a potom i Samein. Prethodno je Petrušev promašio šut za tri. Nakon nekoliko neiskošićenih napada obe ekipe, Petrušev pogađa.

10:6  Džons je lepo probio i poentirao uz faul, potom je pogodio slobodno dodatno bacanje.  Odlično dodavanje Jokića i zakucavanje Petruševa.  Poeni Kuola uz faul Bogdanovića. Siguran je i sa linije penala. Novi poeni za Petruševa. Potom trojka Bogana.

3:3 Gebrijel pogađa trojku. Na drugoj strani uz zvuk sirene uzvraća Jokić. Dobra odbrana Srbije, istekao je napad Sudanaca

Selektor Svetislav Pešić je istakao da Južni Sudan predstavlja izuzetno neugodnog protivnika, naglašavajući da su se oni znatno unapredili u poslednje vreme. Njihova igra karakteriše visok ritam, brze odluke u napadu i izuzetna atletika, što će zahtevati maksimalnu koncentraciju i angažovanje našeg tima.

Igramo poslednju utakmicu u grupi, svi ste videli da je, pogotovo oni koji su bili u Manili, Južni Sudan ekipa koja je najviše napredovala. Oni su se pojačali sa trojicom novih igrača, napredovali su individualno i kao ekipa, igraju košarku totalno drugačiju od ostalih. Košarka sa dosta trčanja i šutiranja, sa brzim odlukama u napadu i izuzetnom atletikom. Ono na šta treba da se obrati najveća pažnja, jeste to što imaš ponekad utisak da njih ne zanima ko je na drugoj strani. Oni igraju sa dosta respekta prema protivniku, cene druge, ali veruju u sebe. Mogu vrlo brzo da naprave i plus i minus od 15 poena razlike. Dosta neugodan rival za svaku ekipu, pa i za nas. Mi smo se prošle godine dosta dobro pripremili i uspeli smo da njihov visok ritam u odbrani i napadu eliminišemo. Biće nam to ideja i sada. Želimo da igramo dobru košarku sa mnogo entuzijazma i samopouzdanja. Od svih ekipa na turniru, oni su najbolji u skoku, 42 u proseku, od čega 17-18 u napadu. To je ekipa koja je stalno u tranziciji, uzimaju prve šuteve, jer se ofanzivni skokovi mnogo teže osvajaju u igri pet na pet, nego kada imaju brojčanu prednost. Moramo da budemo oprezni, ali i odlučni, jer ti ofanzivni skokovi vraćaju njima i svakoj ekipi samopouzdanje. To su naizgled male stvari, ali mnogo značajne - poručio je Kari.

Ove dve selekcije sastale su se i prošle godine u Manili na Mundobasketu kada je Srbija slavila sa 115:83. Taj meč je obeležio i nemili događaj kada je Boriša Simanić ostao bez bubrega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading