BOGDAN NADMAŠIO TEA I POSTAVIO NOVI REKORD! Kapiten Orlova ispisao istoriju Srbije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj uspeh Bogdanovića je još jedan dokaz njegove izuzetne karijere.

BOGDAN NADMAŠIO TEA I POSTAVIO NOVI REKORD! Kapiten Orlova ispisao istoriju Srbije

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije postigla je značajnu pobedu nad selekcijom Južnog Sudana rezultatom 96:85. Međutim, ono što je privuklo najviše pažnje jeste postignuti rekord kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je postao najbolji strelac u istoriji Srbije od njenog osamostaljenja 2006. godine. Pre Olimpijskih igara, ovaj rekord držao je Miloš Teodosić sa 1.057 poena u državnom dresu, ali je Bogdanović uspeo da ga obori postigavši ukupno 1.059 poena.

Prethodno, Bogdanović je postigao 1.002 poena u državnom dresu, a na samom turniru je zabeležio 14 poena protiv selekcije SAD, 13 protiv Portorika, da bi u četvrtoj četvrtini meča sa Južnim Sudanom nadmašio rekord postigavši 28 poena. Ovaj uspeh je došao u trenutku kada je Bogdanoviću nedostajao samo jedan poen da obori rekord, a to je ostvario pogodivši dva slobodna bacanja samo 11.4 sekundi pre kraja meča.

Republika

Foto: Starsport

 

 


Bogdanović je postigao 1.059 poena odigrajući 68 utakmica u reprezentativnoj opremi, što je znatno manje u odnosu na Bodirogu (85), odnosno Teodosića. Ovaj podatak dodatno naglašava impresivnost Bogdanovićevog dostignuća, jer je ostvario rekord sa značajno manje utakmica u odnosu na prethodne rekordere.

Ovaj uspeh Bogdanovića je još jedan dokaz njegove izuzetne karijere i značajnog doprinosa srpskoj košarkaškoj reprezentaciji. Očekuje se da će ova pobeda i rekordna postignuća dodatno podići moral tima i navijača pred naredne izazove na sportskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading