OI 2024, 9. DAN: Trenutak za istoriju sporta - Novak uz zlato stiže do "karijernog slema"!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

04.08.2024

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je mnogo više od najsjajnijeg olimpijskog odličja.

OI 2024, 9. DAN: Trenutak za istoriju sporta - Novak uz zlato stiže do "karijernog slema"!

Foto: Starsport

Dan za nama obilovao je velikim uzbuđenjima na Olimpijskim igrama u Parizu, a kada su u pitanju srpski sportisti, prethodna 24 časa obeležili su košarkaši i vaterpolisti koji su pobedama nad Južnim Sudanom (96:85) i Francuskom (15:8) obezbedili plasman u nokaut fazu takmičenja, četvrtfinale.

I pored poraza od Španije (62:70) srpske košarkašice kreću u borbu za olimpijsko odličje, dok su se odbojkaši pobedom nad Kanadom 3:2 oprostili od daljeg takmičenja.

Džudo miks tim Srbije morao je na kraju da se zadovolji sedmom pozicijom, a kada je reč o individualnim sportovima, Jovana Arsić je u veslanju zauzela 13. poziciju, dok je biciklista Ognjen Ilić u konačnom plasmanu zauzeo 64. mesto.

Nedelja 4. avgust neće obilovati srpskim sportostima na borilištima. Navijaćemo za biciklistkinju Jelenu Erić, odbojkašice koje se sastaju sa Kinom i basketaše koji bi trijumfom nad Litvanijom obezbedili direktan plasman u polufinale Olimpiskih igara.

Međutim, Srbija će danas biti prikovana uz TV ekrane kada će u pohod na najsjajnije olimpijsko odličje krenuti Novak Đoković. Najbolji teniser u istoriji belog sporta obezbedio je već medalju za našu zemlju, ali Novak ima veliku želju da prigrabi trofej koji u do sada jedini nedostaje u karijeri, a time bi stigao i do "karijrnog slema", tj. postao bi vlasnik svih teniskih Grend slem titula, kao i zlatne olimpijske medalje.

Republika

Foto: Starsport

Vreme je za zlato - Novak Đoković

 

- Raspored takmičenja, nedelja 4. avgust:

Tenis, finale: N. Đoković - K. Alkaraz; 14 časova

Biciklizam, drum: Jelena Erić; 14 časova

Odbojka, žene: Srbija - Kina; 17 časova

Basket 3x3: Srbija - Litvanija; 18.35 časova

Kao i svih prethodnih dana očekuju nas velika uzbuđenja na OI 2024, a nadamo se i velika proslava nove zlatne olimpijske medalje, kao i nastavak pohoda odbojkašica i basketaša za medaljama.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading