KO JE ANDREJ KOSTIĆ, KLINAC KOG SLAVI SRBIJA? Odrastao u Beogradu, postao MEZIMAC Zvezdinih igrača i navijača, a ima JEDAN CILJ u karijeri!

Autor:

Sport

04.08.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nije ni punoletan, a ostvario je polovinu svojih snova

KO JE ANDREJ KOSTIĆ, KLINAC KOG SLAVI SRBIJA? Odrastao u Beogradu, postao MEZIMAC Zvezdinih igrača i navijača, a ima JEDAN CILJ u karijeri!

Foto: Starsport

Andrej Kostić

Utakmicu kakva se u tim kategorijama retko viđa, zatvorio je igrač koji se u tim godinama još ređe sreće. Ove godine će tek postati punoletan, ali ona trojka za pobedu od sinoć protiv Izraela sigurno će ostati upisana kao jedan od najvećih "hajlajtova" u karijeri. Andrej Kostić - zapamtite ime, ukoliko do sada niste znali ko je on, a ako ste navijač Crvene zvezde, sigurno ste već odavno uvideli "dragulj" koji je rastao na Malom Kalemegdanu. Mladi košarkaš je prošao sve mlađe selekcije u redovima crveno-belih i, odrastajući na kaldrmama Vračara, gledao je svoj voljeni klub, maštajući da jednoga dana on usrećuje navijače Zvezde.

Onda se njegov san i ostvario -  debitovao je u timu Janisa Sferopulosa na završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu protiv ekipe Čačak 94, dok je bio deo tima i u završnicama ABA i Superlige Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Kostić sa igračima Zvezde

Sa prvim timom Crvene zvezde je trenirao ceo drugi deo takmičarske sezone 2023-2024, a ono što je bio najveći utisak gledajući ga među iskusnim košarkašima jeste način na koji se uklopio u ekipu. Po završetku turnira u Nišu dobio je megafon, na proslavi titule Superlige Srbije, držao je sliku Jaga, koji je bio odsutan, na tabletu, a svi igrači Zvezde mu pružaju podršku i veruju u njega opravdano, što mu mnogo znači.

Na kraju je skupljao svo to iskustvo i rešio da bude predvodnik juniorske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Finskoj. I nedostaje mu još jedan korak do prvog od, nadamo se mnogih, velikih odličja u karijeri za koju želi da ide isključivo jednim putem.

- Želja je sigurno NBA. Uvek se nekako ugledaš na igrače koji su u NBA ligi kao što su Dončić. Naravno da bih prvo voleo bih da ostavim trag u Zvezdi. Ovo što je Topić uradio je meni idealno. Neki NBA, pa da se vratim kao Teo i da osvojim sve. Nema boljeg od toga, poručio je Andrej Kostić za "Meridian sport".

I dalje je učenik Treće beogradske gimnazije i ostalo mu je još godinu dana do kraja srednje škole, a onda može da krene po ostvarenje drugog dela sna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading