PREKOPUTA TEBE JE GOAT, NIKO MU NIŠTA NE MOŽE - VALJDA SI SVESTAN TOGA?! Troicki SPUSTIO na ZEMLJU "MALOG" Španca!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džabe samopouzdanje, iskustvo je iskustvo.

PREKOPUTA TEBE JE GOAT, NIKO MU NIŠTA NE MOŽE - VALJDA SI SVESTAN TOGA?! Troicki SPUSTIO na ZEMLJU "MALOG" Španca!

Foto: Starsport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obezbedio je plasman u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama 2024 u Parizu i danas će se boriti za svoje prvo najsjajnije odličje, tačnije za zlato. Njegov protivnik biće Karlos Alkaraz, koji je sudeći po svim prilika ubeđen da će dobiti ovaj meč.

Tim povodom, oglasio se selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, gde je istakao da veruje u Novaka i njegove šanse u finalu olimpijskog turnira, protiv Karlosa Alkaraza.

Đoković je u polufinalu savladao Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:2, osiguravši Srbiji najmanje srebrnu medalju. Troicki je naglasio koliko je Novak bio pod pritiskom tokom meča, ali i koliko mu je značilo što je uspeo da se usredsredi i pokaže svoje najbolje izdanje.

Foto: Starsport

Podrška od prvog dana - Troicki i Đoković

- Ja sam preživeo, ali videli smo koliko je njemu to značilo i koliko mu je laknulo. Definitivno je bio pod pritiskom, videlo se, razmišljao je o mnogo čemu. Nije baš bio 100 posto fokusiran, ali kada se ‘prodrao’ u drugom setu i kada se usredsredio samo na tenis, onda je pokazao svoje najbolje izdanje. Kada je u takvom fokusu, mislim da mu ne može niko ništa - dodao je Troicki za Sport klub.

Troicki je takođe istakao da je Đoković u boljoj formi nego tokom sezone na šljaci i da mora da veruje u sebe, jer je najbolji svih vremena.

- Pete su mu Igre, cele ove godine i vidi se da mu je fokus na tome da pokuša da uzme zlato. Srušio se na teren sad posle pobede, ogroman stres, videlo se koliko mu znači. U boljoj je formi nego tokom sezone na šljaci, mora da veruje u sebe, ipak je on najbolji svih vremena. Iako je Alkaraz trenutno u formi, siguran sam da je i on svestan s kim igra, i da će razmišljati o tome - rekao je Viktor

Na pitanje o Novakovom kolenu, Troicki je rekao da će o tome detaljno razgovarati kada se turnir završi, ali je naglasio da se Novak trenutno kreće fenomenalno.

- O kolenu ćemo da detaljišemo kad se završi, ali sada je bio skroz OK. Najvažnije je da je izdržao – po mom mišljenju, kretao se fenomenalno. Bilo je pritiska, ali kad je pustio ruku, bio je onaj stari Novak - izjavio se Troicki.

 

 

Za finale protiv Alkaraza, Troicki je izjavio da, iako je Španac u najboljoj formi i ima mnogo samopouzdanja, ovo su njegove prve Igre i prvi put se nalazi u takvoj situaciji. S druge strane, Novak je iskusniji i motivisaniji nego ikad, što ga čini najopasnijim igračem. 

- Trenutno je verovatno u najboljoj formi, ima mnogo samopouzdanja i već četiri grend slem titule. Ipak, za njega su ovo prve Igre, prvi put je u ovakvoj situaciji, Novak je dosta iskusniji. Vimbldon nije bio realna slika, videlo se da je Novak sporiji, a ovde igra mnogo bolje, pritom je i motivacija na najvišem mogućem nivou, što ga čini opet najopasnijim igračem. Kada je takav, verujem da je i dalje najbolji na svetu, i da može svakoga da dobije. Znam da i on veruje u to, to je najbitnije i to može da presudi. Verujem u Novaka uvek - zaključuje Troicki za kraj.

Nama samo ostaje, da danas podržimo Novaka u trci za olimpijsko zlato, meč uživo možete pratiti na kanalu RTS 1 od 14 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading