UVEĆANJE ZLATNIH REZERVI SRBIJE: Istorija uživo - evo gde možete pratiti Novakov pohod ka najsjajnijem odličju!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

04.08.2024

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da nacija slavi.

UVEĆANJE ZLATNIH REZERVI SRBIJE: Istorija uživo - evo gde možete pratiti Novakov pohod ka najsjajnijem odličju!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković obezbedio je plasman u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama 2024 u Parizu i u nedelju 4. avgusta boriće se svoje prvo najsjajnije odličje na najvećoj svetskoj sportskoj smotri, čime bi stigao do kompletiranja "karijernog Gran slema".

U polufinalu Đoković je rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) savaldao Italijana Lorenca Musetija, tako da će se, kao što se i pred OI 2024 očekivalo u finalu sastati sa Špancem Karlosom Alkarazom.

Pre meča sa nezgodnim italijnskim teniserom, najbolji igrač u istoriji belog sporta redom je eliminisao Australijanca Metjua Ebdena 2:0 (6:0, 6:1), "kralja šljak" Karlosa Alkaraza 2:0 (6:1, 6:4), Nemaca dominika Kepfera 2:0 (7:5, 6:3) i Grka Stefanosa Cicipasa 2:0 (6:3, 7:6), tako da u odlučujuću bitku ulazi bez izgubljenog seta i sa samo jednim do kojeg je morao da stigne kroz taj-brejk.

Svakako veliko finale donosi i najteži mogući zadatak. Novak Đoković i Karlos Alkaraz su do sada odigrali šest zvaničnih međusobnih mečeva, a obojica tenisera imaju po tri trijumfa. IStorija njihovim duela započeta je na Masters turniru u Madridu 2022. godine kada je Španac slavio u polufinalu 2:1 (6:7, 7:5, 7:6). Poslednji duel su odigrali u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, a trijumf je još jednom odneo Alkaraz 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Foto: atptour.com/printscreen

Istorija duela nagoveštava dramu

 

Današnji finalni meč trebao bi da počne oko 14 časova. Njihov meč je drugi na današnjem programu i počeće nakon finala ženskog dubla u kojem se Muhova i Noskova sastaju protiv Bukse i Soribes Tormo.

Srbija će imati prilike da prati direktan prenos istorijskog meča Novaka Đokovića na prvom kanalu Radio Televizije Srbije.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading