JOŠ UVEK MORAŠ DA UČIŠ MALI VESELJAČE: Alkaraz priprema posebnu taktiku za finale - čini se da ne ide baš sve onako kako je zamislio! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

04.08.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči velikog teniskog finala.

JOŠ UVEK MORAŠ DA UČIŠ MALI VESELJAČE: Alkaraz priprema posebnu taktiku za finale - čini se da ne ide baš sve onako kako je zamislio! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/ Yerik_Ilyassov

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz vredno se pripremao dan pred veliki okršaj sa Novakom Đokovićem u finalu teniskog turnira na Olimpisjkim igrama 2024 u Parizu. Fokusirao se na specifičnu taktiku, posebno vežbajući dropšotove, što jasno ukazuje na strategiju koju planira da primeni u finalu.

Svestan Novakovih problema sa povredom kolena, Alkaraz će pokušati da ga primora da trči što više i da radi bez prestanka, koristeći svoje veštine i taktičko znanje. Ovo bi moglo da bude ključni deo njegove strategije za osvajanje titule.

Tokom treninga, Alkarazu nije sve išlo najbolje. Prisutni svedoci tvrde da je imao mnogo promašaja i da je čak na momente bio nervozan. Ovo može ukazivati na pritisak i očekivanja koja su postavljena pred mladog tenisera, ali isto tako može biti i deo procesa pripreme za meč.

 

 

Finale je zakazano za 14 časova, a ljubitelji tenisa i sportskih nadmetanja sa nestrpljenjem očekuju ishod ovog velikog duela. Svi su znatiželjni kako će se Alkarazova taktika i Novakove povrede odraziti na sam tok meča i konačan rezultat.

Današnji finalni meč trebao bi da počne oko 14 časova. Njihov meč je drugi na današnjem programu i počeće nakon finala ženskog dubla u kojem se Muhova i Noskova sastaju protiv Bukse i Soribes Tormo, a Srbija će imati prilike da prati direktan prenos istorijskog meča Novaka Đokovića na prvom kanalu Radio Televizije Srbije.

Da podsetimo, Novak Đoković i Karlos Alkaraz su do sada odigrali šest zvaničnih međusobnih mečeva, a obojica tenisera imaju po tri trijumfa. IStorija njihovim duela započeta je na Masters turniru u Madridu 2022. godine kada je Španac slavio u polufinalu 2:1 (6:7, 7:5, 7:6). Poslednji duel su odigrali u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, a trijumf je još jednom odneo Alkaraz 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading