A SAD ADIO! Posle Podraščanina i ON najavio povlačenje!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazi sjajna generacija!

A SAD ADIO! Posle Podraščanina i ON najavio povlačenje!

Foto: Profimedia

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu rezultatom 3:2 nakon preokreta u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara u Parizu. Ovaj trijumf nema nikakv značaj pošto je naš nacionalni tim ispao sa turnira, ali je važan za samopuzdanje ekipe u narednom periodu.

Nakon uzbudljivog meča protiv Kanade u poslednjem kolu grupe faze, Aleksandar Atanasijević je potvrdio svoju odluku o povlačenju.

- Jeste, tačno je. I, srećan sam da je kraj sa pobedom na Olimpijsim igrama. Pritisak protiv Francuske nas je koštao prolaska, ali smo pokazali dostojanstvo i čast. Ovo je od ranije odluka, red je da da održim reč. Ostavljam momcima da preuzmu reprezentaciju i vrate je na nivo iz 2019. Kad nešto radiš tako dugo, vežeš se... Više od 60 posto života sam u reprezentaciji i čast je biti njen deo. Nikad se nije desilo da ne damo sve od sebe i sada odlazimo uzdignute glave - rekao je on, dodajući gotovo u dahu:

- Nije sada kao pre pet, šest godina, ali nebitno je da li je trening ili utakmica, davao sam maksimum i gledao da budem primer mlađim momcima. Bilo je i negativnih komentara, ali dobro - poručio je sjajni as.

Foto: https://www.profimedia.rs/

Aleksandar Atanasijević

Oproštaj nije mogao da mu bude lepši, nakon što je dan ranije postalo poznato da "orlovi" ne mogu u četvrtfinale.

- Bilo je predivno kod poslednje lopte, nešto što ću pamtiti ceo život. Naravno, ostaje mi najlepši momenat ono prvenstvo Evrope 2019 godine. Teških trenutaka je bilo dosta, možda ono treće mesto protiv SAD na prvenstvu sveta - jasan je Atanasijević.

Na kraju, pojasnio je zašto je "red" da i on ode u reprezentativnu penziju

- Kad odlazi Potke (Marko Podraščanin), red je da odem i ja. Neven je otišao, i Petrić, to je moja ekipa i momci s kojim sam proveo veći deo života - zaključio je Aleksandar Atanasijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading