NOVAKU STE NASADILI ROGOVE, SRAM VAS BILO! Alkaraz NEMA uslov za takmičenje na OI - sve je FARSA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakvim se sve prevarama nećete služiti!

NOVAKU STE NASADILI ROGOVE, SRAM VAS BILO! Alkaraz NEMA uslov za takmičenje na OI - sve je FARSA!

Foto: Tanjug/AP

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz, trenutno treći na ATP listi, suočio se sa neobičnom situacijom pred Olimpijske igre u Parizu. Iako je Alkaraz jedan od najboljih tenisera sveta, nije ispunio uslov Međunarodne teniske federacije (ITF) da tokom jednog ciklusa igra makar dva puta za svoju reprezentaciju u Dejvis kupu.

Naime, prema pravilima ITF-a, teniseri koji žele da učestvuju na Olimpijskim igrama moraju da odigraju dva meča za svoju reprezentaciju u Dejvis kupu u određenom periodu. Alkaraz je samo u martu i septembru 2022. godine igrao za Španiju, što nije ispunilo uslov ITF-a.

Ipak, nakon što je ova odluka izazvala dosta pažnje i diskusija, Alkaraz je podneo žalbu i dobio specijalnu pozivnicu za učešće na Olimpijskim igrama. Slična situacija dogodila se i sa Rafaelom Nadalom, pa je ITF na kraju dao "pozivnice" obojici tenisera iz Španije.

Španski teniseri su se "vadili na kartu" tvrdeći da je Alkaraz bio premlad da bi igrao za Španiju u prethodnom periodu, kao i da je Španija dobila specijalnu pozivnicu direktno za finale Dejvis kupa 2024. godine, gde je obećano da će Alkaraz igrati. Ovo je na kraju dovelo do dozvole za učešće mladog tenisera na Olimpijskim igrama.

Iako je Alkaraz imao propust u ispunjavanju uslova za učešće na Olimpijskim igrama, ITF je ipak prepoznao njegovu kvalitet i dopustio mu specijalnu pozivnicu. Sada će mladi Španac imati priliku da pokaže svoj talenat i veštine na velikoj svetskoj sportskoj smotri u Parizu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading