OI 2024, 13. DAN: "Orlovi" RUŠE "drim tim" - kajakaši i rvač Mate Nemeš kreću po medalje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

08.08.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstoji dan o kojem će se pripovedati

OI 2024, 13. DAN: "Orlovi" RUŠE "drim tim" - kajakaši i rvač Mate Nemeš kreću po medalje!

Foto: www.profimedia.rs

Dan za nama na Olimpijskim igrama svakako su obeležili srpski vaterpolisti koji su se izdigli iz svih teškoća i u dramatičnom meču četvrtfinala savladali su reprezentaciju Grčke rezultatom 12:11, čime su obezbedili plasman u polufinale i nastavak borbe za medalje.

U epicentru zbivanja današnjeg dana svakako je košarkaška reprezentacija Srbije koja će večeras sa početkom od 21 čas pokušati da načini prvorazrednu senzaciju, savlada selekciju Sjedinjenih Američkih Država i obezbedi završnu borbu za najsjajnije odličje.

Pored naših košarkaša, danas ćemo navijati za naše sportiste u kajaku gde će na borilišta izaći naša žensja i muška ekipa u četvorosedu, kao i rvača Mate Nemeša,

Reprezentativac Srbije u rvanju Mate Nemeš će se boriti od 11 časova u repesažu za bronzu protiv Kirgistanca Amantura Ismailova. Nemeš će imati priliku da pokaže svoje veštine i borbeni duh dok se bori za odličje na Olimpijskim igrama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mate Nemeš cilja medalju u rvanju

 

Takođe, danas će se od 11.40 časova održati polufinale četvoroseda u kajaku, gde će nastupiti kajakašice Srbije Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev. Očekuje se da će ova ekipa pružiti izuzetan nastup i boriti se za plasman u finale, donoseći uzbuđenje i nadu za još jednu medalju za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama.

Srbija ima razloga za ponos zbog izuzetnih sportskih dostignuća svojih takmičara, a nacija sa nestrpljenjem iščekuje ishode današnjih takmičenja. Svi navijači i ljubitelji sporta će biti uz naše sportiste, pružajući im podršku dok se bore za vrhunske rezultate na Olimpijadi.

- OI 2024, 13. dan:

Rvanje, repesaž: Mate Nemeš - Amantur Ismailov; 11 časova

Kajak, žene, polufinale: četvorosed 500 metara; 11.40 časova

Kajak, muškarci, polufinale; četvorosed 500 metara; 11.50 časova

Košarka, polufinale: Srbija - SAD; 21 čas

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading