PROLAZI KROZ NAJTEŽI PERIOD U KARIJERI: Pao je na niske grane - ovo mu se nije dogodilo pune 22 godine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.08.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za penziju.

PROLAZI KROZ NAJTEŽI PERIOD U KARIJERI: Pao je na niske grane - ovo mu se nije dogodilo pune 22 godine!

Foto: Profimedia

Rafael Nadal, jedan od najvećih rivala Novaka Đokovića, prolazi kroz tešku godinu zbog problema sa povredama. Ovaj teniser sa Majorke nedavno je morao da se povuče sa US Opena, što znači da će završiti godinu bez ijedne pobede na Grend slem turnirima, nešto što mu se nije desilo još od tinejdžerskih dana pre 22 godine.

Nadal se nije pojavio na Australijan openu, isto kao i na Vimbldonu, a sada neće nastupiti ni na US Openu. Ove godine, ispao je u prvom kolu Rolan Garosa od Aleksandra Zvereva, čime je došao do negativnog rekorda. Pokušao je da se vrati na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ga je tamo počistio Nionak Đoković u drugom kolu savladavši ga rezultatom 2:0 (61, 6:4).

S obzirom na sve probleme sa povredama, Nadal se nalazi na 159. mestu ATP rang liste, što je iznenađujuće za jednog od najuspešnijih tenisera u istoriji.

Foto: Tanjug/AP

"Kralj šljake" koji to više nije

 

Iako ove godine nije imao uspeha na Grend slem turnirima, ostaje da se vidi kakve su mu dalje ambicije u tenisu i da li će uspeti da se oporavi od povreda i vrati na vrhunski nivo.

Nadal se suočava sa izazovima koje donose povrede i izostanak sa velikih turnira, ali njegova borba i odlučnost sigurno će biti ključni faktori u njegovom daljem teniskom putu. Navijači širom sveta nadaju se da će se ovaj veliki šampion uskoro vratiti na teren i ponovo pokazati svoje majstorstvo.

Međutim, čini se da je mnogo bliži odluci da "okači reket o klin" i posveti se nekim drugim životnim stvarima.

Da podsetimo, tokom prebogate karijere Rafale Nadal je dva puta osvajao Australijn open, isto toliko puta je podizao pehar na Vimbldonu. Čak 14 puta je bio najbolji na Rolan Garosu, dok je US open osvajao četiri puta.

Zlatnu olimpijku medalju je prigrabio u Pekingu 2008. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading