"SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI": Kari Pešić je već pokazao kako se ruše Ameri - neka se ponovi Indijanopolis! Evo gde možete gledati današnji košarkaški spektakl!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

08.08.2024

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da istoriju ponovo doživimo

"SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI": Kari Pešić je već pokazao kako se ruše Ameri - neka se ponovi Indijanopolis! Evo gde možete gledati današnji košarkaški spektakl!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu stigao je do svoje polufinalne runde, a u borbi za plasman u odlučujuću bitku za najsjajnij odličje sastaće se reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, selekcije koj su u u kratkom vremenskom periodu odigrale dva meča u kojima je "drim-tim" ostvario isto toliko trijumfa, a svi se nadamo da je konačno došlo vreme da se sve okrene za 180 stepeni.

Mnogi bi se zapitali na čemu uopšte možemo graditi optimizam. Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je apsolutno bolja u svim segmentima košarkaške igre, ali pored činjenice da ipak mi u ekipi imamo najboljieg igrača njihove NBA lige Nikolu Jokića, Srbija je ta koja zna kako se sa "drim timom" igra u mečevima kada pritisak ostvarenja rezultata visi kao "mač nad glavom".

I dalje se svi ljubitelji košarke u našoj zemlji sećaju Indijanopolisa 2002. godine kada je tadašnja reprezentacija SR Jugoslavije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savaldala upravo te "neprikosnoveme Amere" i to na njihovom bunjištu. Naši reprezentativci su pre 22 godine slavili u dramatičnom finišu rezultatom 81:78, da bi kasnije preko novog Zelanda (89:78) i Argentine (84:77) stigli do svetske titule.

 

 

Ono što se posebno mora istaći jeste činjenica da je na klupi reprezentacije i tada sedeo legendarni Svetislav Kari Pešić koji je pokazao da zna kako se protiv njih igra i kada je u tome već uspeo na njihovom terenu, zašto nešto slično ne bi ponovio u pariskoj prestonici i to na svetskoj sportskoj smotri.

Današnji meč između Srbije i Sjdinjenih Američkih Država u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu možete prati sa prvom kanalu Radio Televizije Srbije, a meč počinje od 21 čas.

U drugom polufinalnom meču sa početkom od 17.30 časova, sastaju se selekcije Francuske i Nemačke.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading