NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA: Nakon što je pokorio Pariz, usledio je potpuni šok - Novak ostaje bez 1.000 ATP poena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.08.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu su u ovom momentu neke stvari preče od tenisa.

NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA: Nakon što je pokorio Pariz, usledio je potpuni šok - Novak ostaje bez 1.000 ATP poena!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković neće učestvovati na turniru u Sinsinatiju, iako je prošle godine osvojio titulu na ovom mastersu. Iako zvanična potvrda još uvek nije stigla, gotovo je izvesno da se Đoković neće pojaviti na turniru koji počinje 11. avgusta.

Razlog njegovog odsustva leži u tome što ga dva dana nakon početka turnira očekuje doček na balkonu Starog dvora, gde će zajedno sa ostalim olimpijcima i srpskim narodom proslaviti osvajanje zlatne medalje. Ovo je poseban događaj koji zahteva njegovo prisustvo i podršku koju želi da pruži svom narodu.

Iako će propustiti ovaj turnir i izgubiti 1000 poena, to neće imati uticaja na svetsku rang listu. Novak automatski neće moći da prestigne Janika Sinera na prvom mestu, ali isto tako neće mu biti ugrožena ni druga pozicija.

Republika

Foto: Profimedia

Novak je Parizu ostvario snove

 

Ukoliko sve bude po planu, naredni turnir na kome će Đoković učestvovati jeste US open, koji se održava od 26. avgusta i gde Srbin takođe brani titulu. Očekuje se da će Novak pružiti svoj maksimum kako bi odbranio ovu prestižnu titulu.

Da podsetimo, Novak Đoković se pre samo par dana upisao u red besmrtnih osvajanjem "karijernog slema". On je u Parizu stigao do zlatne medalje čime je osvojio sve što se u teniskom sportu može osvojiti.

Novak Đoković je do najsjajnijeg olimpijskog odličja stigao sa šest pobeda u isto toliko odigranih mečeva tokom kojih protivnicima nije prepustio niti jedan set.

1. kolo: Metju Ebden (Australija) 2:0 (6:0, 6:1)

2. kolo: Rafael Nadal (Španija) 2:0 (6:1, 6:4),

3. kolo: Dominik Kepfer (Nemačka) 2:0 (7:5, 6:3)

Četvrtfinale: Stefanos Cicipas (Grčka) 2:0 (6:3, 7:6)

Polufinale: Lorenco Museti (Italija) 2:0 (6:4, 6:2)

Finale: Karlos Alkaraz (Španija) 2:0 (7:6, 7:6)

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading