SRBIJA UMALO REŽIRALA DRAMU PROTIV ŠPANIJE: Poraz koji ne boli! Naredni izazov za košarkašice - PARIZ!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija odigrala fenomenalan susret!

SRBIJA UMALO REŽIRALA DRAMU PROTIV ŠPANIJE: Poraz koji ne boli! Naredni izazov za košarkašice - PARIZ!

Foto: Profimedia

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odmerile su snage protiv selekcije Španije u poslednjem meču grupne faze Olimpijskih igara od 13.30. Izabranice Marine Maljković poražene su rezultatom 70:62 i zauzele drugo mesto u grupi. Naredni izazov biće Pariz i nokaut faza ovog prestižnog takmičenja.

Posle prve četvrtine, rezultat je bio 16:13 za španske košarkašice, ali su one uspele da povećaju prednost do poluvremena, koje je završeno rezultatom 37:28. Španija je bila veoma efikasna u igri iz reketa, pretvarajući svaki pokušaj u koš. Ni jedna ekipa nije pokazala visok procenat šuta sa spoljnih pozicija, ali je Španija uspela da iskoristi svoju prednost.

Treći kvartal je bio presudan za ishod meča, jer su španske košarkašice uspele da ostvare značajnu prednost rezultatom 55:38. Iako su naše devojke pokušale da se vrate u igru, nisu uspele da učine završnicu tesnijom. Iako su naše košarkašice podigle nivo igre u poslednjoj četvrtini, uspele su da smanje zaostatak na samo -6 na 46 sekundi do kraja, ali nažalost nisu uspele da preokrenu rezultat. Meč je završen rezultatom 70:62 u korist Španije.

Ovaj poraz ne umanjuje uspeh naših košarkašica u prethodna dva susreta grupe, gde su ostvarile pobede nad Portorikom (58:55) i Kinom (81:59). Srbija sada čeka da sazna svog narednog protivnika u četvrtfinalnom susretu, dok će Španija kao pobednik grupe A direktno ući u četvrtfinale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading