ODVOJILO JOJ SE PARČE KOSTI! Evo šta doktor Jovan Đurović kaže o povredi naše atletičarke: Ona je čudo prirode!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Topićeva pokazala veliku hrabrost.

ODVOJILO JOJ SE PARČE KOSTI! Evo šta doktor Jovan Đurović kaže o povredi naše atletičarke: Ona je čudo prirode!

Foto: Profimedia

Mlada srpska sportistkinja, Angelina Topić, juče je oduševila Srbiju svojom hrabrošću i upornošću na Olimpijskim igrama, ali nažalost, morala je da se povuče zbog ozbiljne povrede koju je zadobila tokom zagrevanja. 

Doktor Jovan Đurović otkrio je za Sportski Žurnal da je Topićeva imala sreću da joj je odmah nakon povrede pružena medicinska pomoć. Trake bandaža su čvrsto držale nogu, sprečivši otok i preuzele su funkciju ligamenta, dok je mlada sportistkinja dobila i odgovarajuću terapiju protiv bolova.

- Imali smo sreće da smo joj u prvom minutu posle povrede stavili trake bandaža. One su čvrsto držale nogu pa se nije pojavio otok i preuzele su funkciju ligamenta. Dobila je i lek protiv bolova. Ostalo je učinila Angelina, koja je neverovatan takmičar, čudo prirode - istakao je Đurović.

Foto: Profimedia

Angelina Topić

Doktor Đurović je objasnio da se radi o avulziji, odnosno odlamanju dela kosti na pripoju ligamenta.

- Snimili smo povređeno mesto rendgenom i magnetnom rezonancom. Odvojilo se parče kosti na samom pripoju ligamenta na kost. Nije se pokidao ligament već se odvojio pripoj s malim delom kosti. To se zove avulzija. U ovoj situaciji to je bolja varijanta. Dobro je što nije ligament, jer kost zaraste, a s ligamentom bi imala problema cele karijere. Moraće da nosi čizmu od četiri do šest nedelja - poručio je Jovan Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading