PEŠIĆ OTKRIO KLJUČ POBEDE PROTIV AMERIKANACA: Selektor Srbije imao jasnu poruku!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Ne treba ulaziti u dvoranu ako nisi spreman'' - poručio je Kari.

PEŠIĆ OTKRIO KLJUČ POBEDE PROTIV AMERIKANACA: Selektor Srbije imao jasnu poruku!

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Košarkaši Srbije se pripremaju za prvi meč na Olimpijskim igrama protiv Sjedinjenih Američkih Država sutra od 17.15. Svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovaj okršaj dve najdominantnije sile u ovom sportu na svetu koji izaziva veliku pažnju u čitavom svetu i sve oči će biti uprte u Lil i ovaj spektakl.

Selektor ''orlova'', Svetislav Pešić je pred ovaj okršaj istakao da je prva utakmica uvek najvažnija i da onaj ko ne veruje ne treba da ulazi u dvoranu.

- Prva utakmica je uvek najvažnija. Kako se suprostaviti timu koji ima izraženi individualni kvalitet? Prvo što ti padne na pamet kada pomisliš na njih su izuzetna fizika, atletika, visok nivo tehnike i talenta koji nose. Ne treba ulaziti u dvoranu ako nisi spreman da timskom odbranom da individualni kvalitet neutrališeš. Pripremali smo se za to. Postoji plan i pokušaćemo da ga sprovedemo. Moramo da znamo da košarka nije hokej na ledu, već je košarka gde je promena ritma najvažniji deo igre. Pripremali smo se da znamo kada promenimo ritam u napadu. Moramo naše sisteme da igramo precizno i sa samopouzdanjem, te na taj način sprovedemo naš plan. Ekipa koja bude pravila manje grešaka odmah dobija prednost. Moramo da znamo koga napadamo, u kojoj sekundi… Na tim stvarima smo insistirali, videćemo kako će izgledati - istakao je Pešić.

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Svetislav Pešić

Osim Amerike, izabranici Svetislava Pešića se nalaze u grupi sa Južnim Sudanom i Portorikom. Biće zanimljivo videti kako će Srbija odigrati sve mečeve grupne faze i da li će hrabri ''orlovi'' stići do finala kao i 2016. godine kada su pod patronatom Aleksandar Đorđevića osvojii srebrnu medalju. Naš nacionalni tim su već jednom osvojili zlato na olimpijskoj smotri davne 1980. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading