NOLE GAZI PREKO TRNJA DO ZVEZDA! CRVENO - PLAVO - BELA kombinacija stvara PRITISAK!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevelika očekivanja.

NOLE GAZI PREKO TRNJA DO ZVEZDA! CRVENO - PLAVO - BELA kombinacija stvara PRITISAK!

Foto: Starsport

Novak Đoković, jedan od najuspešnijih tenisera u istoriji, nalazi se na korak od ostvarenja svog sna - osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Međutim, put do finala nije bio nimalo lak, a pritisak koji oseća kada igra za svoju zemlju samo dodatno komplikuje situaciju.

Đoković je poznat po svojoj izuzetnoj mentalnoj i fizičkoj snazi tokom mečeva, ali kada je reč o predstavljanju Srbije na teniskim terenima, pritisak postaje nepodnošljiv. Kako je otkrio njegov bivši kondicioni trener Marko Paniki, Novak očekuje previše od sebe kada igra za ekipu, što ga često sputava i stavlja pod ogroman stres. Bez obzira na sve titule koje je osvojio, predstavljanje svog naroda na sportskim takmičenjima predstavlja poseban izazov za njega.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- On očekuje previše od sebe. Svi znamo šta je osvojio, ali kada igra za ekipu, čak i na manje važnim takmičenjima poput ATP kupa ili Junajted kupa, on je pod velikim pritiskom. Osvojio je ATP kup sa Srbijom, ali je igrao loše. Pod velikim je pritiskom i na teren izlazi sa ogromnom količinom stresa sa kojim se ne nosi baš najbolje. Loše je, primera radi, igrao i u duelima za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Svaki put kada brani boje reprezentacije oseća ogroman pritisak da mora da osvoji bod i bude taj koji će Srbiju odvesti napred. Oni su vrlo složan narod. Nole je iskusan teniser, ali kada igra u timskim takmičenjima to mu je uvek veliki teret - rekao je Marko.

Ova sezona je bila posebno trnovita za Đokovića. Nakon povrede kolena i operacije, mnogi su sumnjali da će uopšte moći da nastupi na Vimbldonu, ali je on uspeo da stigne do finala, iako je izgubio od Alkaraza. Pored toga, sa Rolan Garosa je otišao neporažen, ali je morao da se preda zbog povrede. Ipak, njegov uspon forme je veoma vidljiv, sa 14 pobeda u poslednjih 15 mečeva, što ga čini ozbiljnim konkurentom za zlatnu medalju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OptaAce (@optaace)

 

Sutra, u Parizu, Novak Đoković će imati priliku da ostvari svoj zlatni san na Olimpijskim igrama. Nakon svega kroz šta je prošao ove sezone, njegova želja i posvećenost predstavljaju inspiraciju za sve ljubitelje sporta. Da li će uspeti da savlada sve prepreke i osvoji zlato, ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno - Novak Đoković je već zaslužio mesto među sportskim legendama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading