ŠOKANTNO! IMAN HELIF DOŠLA DO MEDALJE NA OI! Prebila Mađaricu, pa briznula u plač (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privukla pažnju sportske javnosti.

ŠOKANTNO! IMAN HELIF DOŠLA DO MEDALJE NA OI! Prebila Mađaricu, pa briznula u plač (VIDEO)

Foto: Profimedia

Alžirska bokserka Iman Helif postigla je značajan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osiguravši bronzanu medalju. U četvrtfinalu Igara, Helif je impresivno savladala Mađaricu Anu Luku Amori rezultatom 5:0, plasiravši se tako u polufinale. Ovaj izvanredan rezultat garantuje joj osvajanje bar bronzane medalje, što je veliki uspeh za sportistkinju i za Alžir.

Čitav svet pričao o Iman Helif iz Alžira, koja je u prvoj rundi nakon samo 46 sekundi naterala Italijanku Anđelu Karini na predaju. Ova izuzetno brza pobeda izazvala je mnogo pažnje, ali i kontroverzi s obzirom na kasniju suspenziju sa prethodnog Svetskog prvenstva u boksu, zbog testiranja koja su utvrdila da ima muške hromozome.

 

 


Nakon ubedljive pobede u četvrtfinalu, Helif se sada priprema za naredni izazov - polufinalni meč protiv Janjem Suvanapeng sa Tajlanda. Očekuje se da će ova borba biti izuzetno uzbudljiva, a Helif ima priliku da se bori za plasman u finale i eventualno za zlatnu medalju.

Ovim uspehom, Iman Helif je privukla pažnju sportske javnosti i postala inspiracija mnogima širom sveta. Njen put ka uspehu na Olimpijskim igrama u Parizu pratiće mnogi navijači i ljubitelji boksa.

 

 

Podsećanja radi, Kelifova je pala na testu podobnosti pola na Svetskom prvenstvu u boksu 2023, kad je DNK analizom navodno utvrđeno da ima XY hromozome. Međunarodni olimpijski komitet, s druge strane, objavio je da ispunjava kriterijume da se takmiči u ženskom boksu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading