MAJDOV BLJUJE VATRU IZ PARIZA: Srpski džudista BRUTALNO isprozivao sudije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džudisti ostali bez medalje, ali se odlično pokazali.

MAJDOV BLJUJE VATRU IZ PARIZA: Srpski džudista BRUTALNO isprozivao sudije!

Foto: OKS

Srpski džudisti su se borili sa velikim entuzijazmom na Olimpijskim igrama u Parizu, ostvarujući značajne pobede ali i suočavajući se sa izazovima i nepravdom. Naš miks tim je ostvario istorijski rezultat pobedivši Holandiju, koja je svetska džudo velesila. Ova neočekivana pobeda pokazala je snagu i odlučnost naših sportista.

Nakon pobede protiv Japana, čak i pored dogovora da se ne troše previše snage, tim nije odustajao ni u jednom meču. Međutim, poraz od Brazila u repasažu doneo je razočaranje. Nemanja Majdov, jedan od naših najistaknutijih džudista, izrazio je svoje nezadovoljstvo odlukama sudija, ističući da su te odluke značajno uticale na ishod mečeva.

Foto: OKS

Nemanja Majdov

- Istorijski rezultat, uspeli smo da pobedimo Holandiju koja je svetska velesila. Bilo je neočekivano da pobedimo protiv Japana, čak smo imali dogovor da se ne trošimo, već da čuvamo snagu za repasaž. Ali niko se nije predao ni u jednom meču! Sa Brazilom smo mogli bolje, ali izvukli smo maksimum sa ovim sudijama koje su bile ovde. Kad je trebalo da odluče, da je nerešen meč, oni su davali drugu kaznu, a to sve menja. Čak su nam davali i treće kazne. Po pravilu je trebalo da bude 3:1 za nas i imao je Kukolj svoj meč. Što je do nas mi smo odradili, dali smo srce na strunjaču, idemo uzdignute glave. Ponosno smo predstavljali Srbiju! - naveo je Majdov i nastavio:

- Što se tiče mog individualnog dela imao sam izliv emocija na društvenim mrežama. Iza svake reči stojim, možda bih izbacio one psovke, ali verujte mi, ono je blaža verzija šta su mi radili u poslednje četiri godine. Imao sam 15 diskvalifikacija u poslednje četiri godine, uvek sam ćutao zbog Olimpijskih igara, došao sam ovde, a oni mi nisu dali šansu da se borim. Ja dajem život za ovo, imam dvoje dece koje ne gledam devet sati dnevno da bih se spremio da dođem ovde... Meni ne daju da uzmem medalju, ne znam šta će se za četiri godine desiti, a kad bih znao da će biti ovako zaustavio bih s džudoom sada. Ali, opet se nadaš, da će biti pravde, da će da mi dozvole da pokažem nešto što mogu. Sve su to nijanse, ti ni na ulici ne možeš nikoga baciti na glavu, sve to ide u četiri minuta, pa zlatni bod... Problem je što oni ne daju šansu da dođeš do zlatnog boda, a i kad dođeš u dva napada ti daju dve kazne i ideš kući. Tako je, kako je. Slava Bogu na svemu, mi ovde predstavljamo Srbiju i pravoslavne hrišćane i to je naša najveća medalja i ponos - rekao je srpski džudista.

Foto: OKS

Nemanja Majdov

Dotakao se Majdov i kazne koju je dobio protiv Brazila.

- Imao sam preveliki izliv emocija individualno, sada mi je bilo svejedno, a opet su me zeznuli. Krivo mi je što su mi tada suze potekle i ne želim da vidim da meni suze teku zbog tih stvari. Oni ne zaslužuju da vide mene u suzama, nisu vredni mojih suza. U meču sa Japancem dali su mi nezasluženo kaznu. To oni namerno urade. Ja sam u prvom meču slomio prst, pogledajte. Izdržao sam, ovo su Olimpijske igre, predstavljate naš narod! Nije mi palo na pamet da odustanem jer mi predstavljamo i naše pretke - jasan je Nemanja Majdov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading