IMA LI KRAJA OVOME?! JOŠ JEDAN MUŠKARAC NA ŽENSKOM TAKMIČENJU?! Nova drama na Oi zbog bokserke

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako ko ima oči vidi ovo.

IMA LI KRAJA OVOME?! JOŠ JEDAN MUŠKARAC NA ŽENSKOM TAKMIČENJU?! Nova drama na Oi zbog bokserke

Foto: www.profimedia.rs

Olimpijske igre u Parizu donele su dva veoma kontroverzna nastupa bokserki koje su izazvale veliku pažnju javnosti i izazvale brojne polemike u sportskom svetu.

Prvo je čitav svet pričao o Iman Helif iz Alžira, koja je u prvoj rundi nakon samo 46 sekundi naterala Italijanku Anđelu Karini na predaju. Ova izuzetno brza pobeda izazvala je mnogo pažnje, ali i kontroverzi s obzirom na kasniju suspenziju sa prethodnog Svetskog prvenstva u boksu, zbog testiranja koja su utvrdila da ima muške hromozome.

Nakon Helif, u ring je ušla Lin Ju-Ting iz Kineskog Tajpeha, takođe suspendovana sa prethodnog Svetskog prvenstva zbog sličnih razloga. Međunarodni olimpijski komitet nije uvažio ta testiranja i dozvolio je bokserkama da se nadmeću u Parizu, gde je Lin Ju-Ting zabeležila pobedu u svom prvom meču.

Američka plivačica Keitlin Viler podelila je snimak borbe Lin Ju-Ting i dodala kontroverzan komentar koji je zapalio društvene mreže. Njene reči izazvale su mnogo diskusija, a reakcije na ovaj meč su bile veoma polarizovane.

 

 


Lin Ju-Ting se sada bori za ostvarenje svojih olimpijskih snova i zlato, a njena naredna protivnica biće Svetlana Staneva iz Bugarske. Zanimljivo je da ove dve bokserke imaju prošlost - kada je Lin Ju Ting izbačena sa prethodnog Svetskog prvenstva, upravo je Bugarki pripala njena bronzana medalja.

Lin Ju-Ting rođena je kao žena i čitavog života takmiči se u ženskoj konkurenciji, osvajajući zlatne medalje na Svetskim prvenstvima i Azijskim prvenstvima. Ipak, njena suspenzija sa prethodnog Svetskog prvenstva izazvala je mnogo polemike i pažnje javnosti.

 

 

 

 


Olimpijske igre u Parizu su definitivno donele mnogo uzbuđenja i kontroverzi, a nastupi bokserki poput Iman Helif i Lin Ju-Ting biće dugo pamćeni kao jedni od najkontroverznijih u istoriji Olimpijskih igara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading