CRNO-BELI ARHIVIRALI DINAMO, SADA SE OKREĆU ŽELEZNIČARU: Trener Stanojević otkrio glavni problem ekipe!

Autor:

Sport

03.08.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arhivirali smo dvomeč, moramo da se bavimo konkretnim stvarima, profesionalci smo - poručuje Stanojević.

CRNO-BELI ARHIVIRALI DINAMO, SADA SE OKREĆU ŽELEZNIČARU: Trener Stanojević otkrio glavni problem ekipe!

Foto: FK Partizan

Nakon neuspeha u evropskim takmičenjima, fudbaleri Partizana se pripremaju za susret sa ekipom Železničara iz Pančeva. Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević, istakao je važnost fokusa i koncentracije uoči ove utakmice, naglašavajući ozbiljnost protivnika i potrebu za profesionalnim pristupom.

- Čestitao bih prvo Biljani rođendan. Svi znamo kako smo prošli pre nekoliko dana. Izuzetno ozbiljan protivnik koji je pokazao na pripremama da su sa novim trenerom dobili dobru organizaciju, novu ekipu. Izuzetno smo fokusirani, koncentrisani i znamo šta nas očekuje na utakmici - započeo je Stanojević.

Strateg tima iz Humske je naveo da je dvomeč protiv Dinama arhiviran i da se okreću novim izazovima, jer tako rade profesionalci.

- Uvek je tako bilo. Arhivirali smo dvomeč, moramo da se bavimo konkretnim stvarima, profesionalci smo. Juče je daleka prošlost. Više se bavimo našim problemima, mislim an tehničko taktičke detalje. Svaki igrač Partizana mora da bude psihološki spreman. Uigravamo još neke igrače koji polako ulaze u proces - jasan je Stanojević.

Železničar je dobro započeo sezonu. Marko Savić je sada na kormilu kluba i dobro je pripremio ekipu za novu sezonu.

- Marko više nije perspektivan, osvojio je već titulu u inostranstvu i pokazao se u Voždovcu, formiran je trener. S druge strane, ispratili smo kako su igrali. Imaju intenzivnu ekipu, jasni su im načini igre i zahtevi, barem je lakše za analizu. Mi se fokusiramo na našu igru, trebamo da se pronađemo i probaćemo da izađemo iz ove situacije - rekao je trener Partizana i dodao:

Foto: Starsport

Marko Savić

- Marko je tip koji ima svoj stil, izuzetno su intenzivni u tranzicijama, Romanić stalno traži prostor, Eze je dobar, imaju iskusne igrače. Ne znam da li će Milunović i Sanogo igrati. Taktički su besprekorni, čeka nas dobra i zahtevna utakmica. Da nemamo probleme, fokusirali bismo se samo na njih, ovako moramo mnogo više na nas - smatra je Stanojević.

Crno-beli su daleko od željene forme i igre, kako napadački, tako i defanzivno.

- Traži se ekipa, teže je napraviti napad nego odbranu. Da biste odaljili protivnika od odbrane morate sa napadačima da igrate agresivnu odbranu. Ako vas neko previše ugrožava kao što nas je Dinamo, onda imate problema. U domaćem prvenstvu nismo još primili gol. Dinamo nas je stavio na mesto gde smo. Primali smo golove, videli ste i sami kako. Bilo je golova koji se zaista retko primaju. Teže je postaviti odbranu nego napad, tako i dalje mislim - govorio je on.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Parizana

Stanojević je rekao da je zabrinut oko cele situacije jer još uvek kaskaju.

- Ako pričamo o odgovornosti, ne možete da primite šest golova na jednoj utakmici. Ja kao trener ne mogu to da dozvolim. Zabrinula me je cela situacija, zabrinulo me je što je još prošao neki period, a mi još kaskamo. Imamo jasnu sliku od koje sam se pribojavao, još od utakmica u Rusiji, bez obzira što smo tamo imali korektnije rezultate, ni tamo nisam bio zadovoljan ekipom - govorio je Stanojević.

Dotakao se i trenutne loše forme igrača.

- Problem je što nismo prošli pripreme onako kako sam želeo. Dok smo bili u Sloveniji bio sam iznenađen da nismo ispratili intenzitet i količinu treninga. Drugi razlog jeste što neki hoće da idu, ostanu, nisu im glave tu. Moj zadatak je da to napravim da bude kako treba. Tako funkcionišem, ako ne mogu nekoga da promenim, onda moram da dovedem drugog igrača. Naišao sam na zid jer nisu svi počeli pripreme na vreme, a nisu uspeli da isprate intenzitet - poručio je srpski stručnjak.

Dinamo je bolna rana Partizana, još jedna posle Nordsjelanda, ali nema mesta za tugu:

- Ja odbolujem svaku utakmicu, ali tu noć. Ujutru kad se probudim, radim drugu utakmicu. Tako funkcionišem i to prenosim na igrače. Rekao sam im na sastanku ujutru sve i arhivirali smo tu priču. Igramo na tri dana, imam osećaj kao da je utakmica bila pre šest meseci. Mislimo samo na Pančevo, a u glavi nam je negde i Lugano - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading