TRADICIJA JE NASTAVLJENA! Patrijarh Porfirije primio zlatne delfine! Ispratio ih je u Pariz i dočekao sa zlatom, baš kao i u Tokiju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečani prijem i ručak organizovan je u znak velikog uspeha srpske vaterpolo reprezentacije.

TRADICIJA JE NASTAVLJENA! Patrijarh Porfirije primio zlatne delfine! Ispratio ih je u Pariz i dočekao sa zlatom, baš kao i u Tokiju!

Foto: Instagram

Doneo je sreću Patrijarh Porfirije vaterpolo reprezentaciji Srbije na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju, kada im je pred odlazak u Japan organizovao svečani prijem i ručak.

Delfini su mu se tada odužili zlatnom medaljom, drugom u nizu, a ista slika viđena je i uoči nedavno završenih 33. Igara u Parizu

Ponovo je srpski Patrijarh ugostio izabranike Uroša Stevanovića, koji su mu po tradiciji "uzvratili" osvajanjem novog najsjajnijeg odličja, trećim u nizu na najvećem planetarnom sportskom događaju, po čemu su ispisali rekord i epske stranice olimpizma. 

Fotografija Patrijarha Porfirija sa vaterpolo reprezentativcima Srbije, selektorom Stevanovićem i njegovim stručnim štabom, osvanula je na njegovom zvaničnom Instagram profilu.

Republika

Foto: Instagram

Objava Patrijarha Porfirija

"Delfini" su do osvajanja zlata stigli pobedom nad Hrvatskom u finalu rezultatom 13:11, dok su u polufinalu eliminisali Sjedinjene Američke Države 10:6.

Golom kapitena Nikole Jakšića, u poslednjim sekundama, eliminisana je Grčka u četvrtfinalu, a u grupnoj fazi upisane su dve pobede i čak tri poraza.

Savladan je Japan 16:15 i Francuska 15:9, međutim, porazi od Australije (3:8), Španije (11:15) i Mađarske (13:17), doveli su do toga da su mnogi posumnjali u kvalitet ove generacije, koja je ipak kada se lomilo pokazala snagu i učinila nešto što nikada nije pre njih uradio. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading